Afbeelding
Jeugd-Punt

Jeugd-Punt speelt Het Jachtseizoen met Woudenbergse jongeren

16 februari 2021 om 09:01 Activiteiten

WOUDENBERG Niet schrikken als er jongeren door Woudenberg rennen omdat ze ‘op jacht zijn’, want dinsdagmiddag 16 februari organiseert Jeugd-Punt Woudenberg een spel genaamd ‘Jachtseizoen’. Twee jongerenwerkers, Daam van Capellen en Lodi Remmen, gaan op de vlucht als ontsnapte ‘boeven’ met behulp van een app.

De app is een real life gps-actiespel gebaseerd op de StukTV YouTubeserie ‘Het Jachtseizoen’. In het spel krijgen de boeven een aantal minuten voorsprong op de jagers. Daarna wordt de gps-locatie van de boeven doorgegeven en mogen de jagers hun zoektocht beginnen. Iedere X aantal minuten wordt de gps-locatie van de boeven weer openbaar gemaakt aan de jagers.

Alle jongeren van 12 tot 17 jaar kunnen meedoen. Ze mogen individueel of in tweetallen op pad in Woudenberg. Iedereen begint vanaf een andere locatie zodat er geen groepsvorming ontstaat op straat. De drie groepjes die de boeven als eerste gevonden hebben, gaan naar huis met een prijs.

Jeugd-Punt organiseert vaker dit soort evenementen voor de Woudenbergse jongeren, maar volgens Jiska Roosendaal, jongerenwerker bij Jeugd-Punt Woudenberg, is dat in deze tijd extra belangrijk: ,,Corona heeft veel impact op de jongeren. Volgens de landelijke berichtgeving zit tachtig procent van de jongeren tegen een burn-out aan. Het doet ze goed om iets te hebben wat de sleur doorbreekt. Met een activiteit zoals deze hopen we ze een steuntje in de rug te geven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie