Archieffoto.
Archieffoto. Archief

Werkstraf voor ,,heel ernstige belediging’’ agente in Woudenberg

21 februari 2024 om 08:19 Misdaad Tips van de redactie

WOUDENBERG (JPU) ,,Dit kan meer pijn doen dan een mishandeling.’’ Dat stelde de politierechter dinsdag tegen een man die in Woudenberg een agente in gezicht heeft gespuugd. 

De 44-jarige man uit Zeist kreeg van de rechter honderd uur werkstraf opgelegd. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan belediging en vernieling. Ook moet hij de agente 500 euro schadevergoeding betalen.

VERNIELING

Zaterdag was de verdachte op het tankstation Total aan de A12. Hij vernielde een schap in de shopwinkel. Hij spuugde een agente in haar gezicht. Hij liet daarna zijn broek zakken. Hij werd direct afgevoerd naar de cel.

De verdachte bood op de zitting zijn excuses aan. Hij begreep niet wat er in hem was gevaren. Hij zat al drie dagen in de cel. Dat vond hij verschrikkelijk. Hij wil snel terug naar zijn gezin.

NAAR HUIS

Het Openbaar Ministerie betoogde dat er sprake was van mishandeling. ,,Spugen in het gezicht veroorzaakt pijn’’, vond het OM. De officier eiste een werkstraf. De verdachte kan vandaag naar huis, vertelde de officier.

INSTEMMING

De verdachte was heel blij met de eis. Zijn advocaat voerde aan dat spugen een belediging is en geen mishandeling is in juridische zin. Dat was de rechter wel met de advocaat eens. Voor de straf maakte dat niet uit. ,,Ik vind spugen een heel ernstige belediging’’, stelde de rechter. Dat was de Zeister wel met haar eens. Hij deed ook direct afstand van zijn recht op hoger beroep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie