Oppositie kritisch tijdens debat, scherp op inhoud en veel vragen

26 mei, 16:29 Politiek Joke van der Heide
Na het debat over het coalitieakkoord werden de nieuwe wethouders geïnstalleerd.
Na het debat over het coalitieakkoord werden de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

WOUDENBERG De oppositiepartijen waren in het debat ook scherp op de inhoud en richtten hun peilen vooral op de verschillen tussen de drie coalitiepartijen.

Met name Moniek van de Graaf (PvdA-GL) kreeg veel vragen. Peter van Schaik (GBW) vroeg haar reactie op het feit dat in het akkoord staat dat de coalitie ‘zorgvuldig de balans afweegt tussen behoud van de natuurwaarden en economische belangen’ in relatie tot de plannen van het Henschotermeer. Met enige trots vertelde zij dat de coalitiepartijen het hier uitgebreid over gehad hebben. Omdat er nog geen concreet plan ligt vanuit de beheerder, is dit onderwerp nog niet in het coalitieakkoord opgenomen. Wel is afgesproken dat dit onderwerp voor PvdA-GroenLinks een vrije kwestie is.

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.