Luiden klok krijgt kritiek: Dit is een volstrekt ‘verkeerd signaal’

20 jul, 10:02 Maatschappelijk Tips van de redactie Joke van der Heide
,,Rijkswaterstaat gaat alle vlaggen verwijderen. Laten we toch als één overheid optreden”, stelt Peter van Schaik.
,,Rijkswaterstaat gaat alle vlaggen verwijderen. Laten we toch als één overheid optreden”, stelt Peter van Schaik.

WOUDENBERG Op het besluit van het college om vrijdagmiddag tussen 15.00 en 15.15 uur de kerkklokken te luiden ter ondersteuning van de Woudenbergse boeren in de stikstofcrisis, is veel kritiek gekomen. De gemeente heeft dit besluit genomen op verzoek van de lokale boeren. De gemeente geeft aan dat zij met het luiden van de klokken geen stelling heeft willen nemen, maar aandacht heeft willen vragen voor de effecten van de stikstofdiscussie.

Jesseka Batteau van de Partij voor de Dieren Woudenberg vindt het ongelofelijk dat de gemeente gehoor heeft gegeven aan volgens haar de oproep van Big Agro en veeboeren die de samenleving ontwrichten. ,,Dit is een volstrekt verkeerd signaal waar echt niemand iets aan heeft”, stelt zij. Henk van de Wetering, fractievoorzitter van coalitiepartij PvdA-GL, reageert dat zijn fractie zich goed kan vo..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.