Gemeente Woudenberg roept kabinet op om te versoepelen voor winkels en horeca

13 jan, 12:55 Corona Janneke Hek
Afbeelding

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg steunt de oproep van ondernemers aan het kabinet om zo spoedig mogelijk over te gaan tot versoepelingen van de coronamaatregelen in de niet-essentiële winkelbranche en horeca. Woudenberg kiest ervoor om hiervoor samen met de andere gemeenten in de Veiligheidsregio Utrecht een appèl te doen op de landelijke overheid. Een convenant om, in afwijking met het landelijk beleid, lokale versoepelingen door te voeren ziet de gemeente niet zitten.

Buurgemeente Barneveld stuurde recent een brandbrief aan het kabinet met een oproep om op de kortst mogelijke termijn ‘veilig winkelen’ mogelijk te maken vanwege de ‘schrijnende en uitzichtloze situatie’ van winkeliers in de gemeente. Ook andere gemeenten in de regio stonden op. Zo is Scherpenzeel van oordeel dat het landelijk beleid onevenredig hard aankomt bij kleine dorpscentra en ..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.