Burgemeester Yvonne van Mastrigt neemt afscheid: ‘Betrokkenheid hier is groot’

6 jan, 09:50 Politiek Gemeente Woudenberg
Yvonne van Mastrigt op bezoek bij de Veteranenbijeenkomst Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude afgelopen jaar.
Yvonne van Mastrigt op bezoek bij de Veteranenbijeenkomst Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude afgelopen jaar.

WOUDENBERG Op 11 januari geeft burgemeester Yvonne van Mastrigt het stokje over aan Magda Jansen. De burgemeester kijkt terug op een mooie periode als waarnemend burgemeester van Woudenberg. Van Mastrigt vindt het jammer dat zij Woudenberg door corona niet in haar volle glorie heeft leren kennen. ,,Veel van mijn werk gebeurde hierdoor toch op afstand. Maar ik heb de afgelopen maanden meer dan eens gezien dat de Woudenbergse samenleving betrokken is bij het dorp en zich op allerlei manieren inzet voor Woudenberg. Andersom zie ik ook dat de politiek betrokken is bij de samenleving en oor heeft voor wat er leeft in het dorp. Dat vind ik bijzonder”, geeft ze aan.

De afgelopen maanden stonden de bezuinigingen hoog op de agenda. De discussie hierover vond de burgemeester intensief. Zij vertelt dat er moeilijke keuzes gemaakt moesten worden die inwoners en organisaties die actief zijn voor of in Woudenberg raken. ,,Ook hier was de grote betrokkenheid van de samenleving te zien. Met veel gevoel voor verantwoordelijkheid hebben we alle voorstellen gewogen la..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.