Filmhuis Woudenberg vertoont The Father

donderdag 13 oktober 2022 20:00 tot 22:15

In de gezellige huiskamer van het Cultuurhuis, vertoont Filmhuis Woudenberg op donderdag 13 oktober The Father.

In het drama ‘The Father’ speelt Anthony Hopkins een tachtig jarige demente man die zijn grip op de wereld is kwijtgeraakt. Hij weigert elke vorm van hulp van zijn dochter wat hem er alleen maar verwarder op maakt. Gaandeweg begint hij te twijfelen aan de mensen die van hem houden, maar ook aan zijn eigen verstand en zelfs aan zijn eigen realiteit.

The Father geeft ons een onmogelijke ervaring mee. Hoe is het om deze hersenziekte te ervaren, zonder er daadwerkelijk aan te lijden? De film verwart en desoriënteert, en haalt onze belevingswereld door de mangel. Kamers veranderen vrij subtiel van scène naar scène. 

Eerst zie je een bepaalde keuken, later oogt-ie ineens heel anders. Zo weet je nooit zeker waar je bent. En wanneer Anthony zijn eigen dochter Anne niet herkent, zit er plotseling een scène lang een andere actrice. Het einde van de film lijkt een mysterie te willen oplossen dat niet per se een mysterie hoeft te zijn. Het heeft te maken met het verschijnsel dat Alzheimer-patiënten soms mensen door de war halen, bijvoorbeeld iemand aanzien voor een van hun ouders.

Kortom een ontroerende en zeer goed geacteerde film, die je moet zien!

Kom ook naar onze filmavond en ontmoet andere enthousiaste filmliefhebbers. U kunt alleen per mail reserveren. Stuur een bericht met naam, aantal personen en telefoonnummer naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg@gmail.com

De aanvang is 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Een kaartje kost € 8,-  (inclusief koffie/thee) en kan alleen per PIN betaald worden. 

Locatie