Tweede cup voor schietvereniging Scherpenzeel

20 april 2012 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Twee weken nadat het pistoolteam van schietvereniging Scherpenzeel de Cup-pistool voor zich hadden opgeëist moesten schutters van deze vereniging al weer aan de bak voor de volgende belangrijke finale. Afgelopen dinsdag traden de schutters aan op het onderdeel klein kaliber geweer met als inzet de SKGV-Valleicup KKG als trofee.

door Ad Verbeek

Deze strijd werd dit jaar voor de veertigste keer gehouden tussen de achttien Veluwse verenigingen, verenigd in de Schiet Kring Gelderse Vallei. Jarenlang hadden de topschutters van de vereniging Driebergen & Rijssenburg de hegemonie op deze Cup. Tot dat vorig jaar het team van schietvereniging Scherpenzeel deze Cup wist te bemachtigen. De schutters hadden de zware taak de beker te verdedigen.

Bij deze cup bestaan de voorronden uit poules. Deze waren door loting op de najaarsvergadering van de SKGV tot stand gekomen. Er waren drie poules samengesteld. De beste twee verenigingen in elke poule zouden door gaan naar de finaleavond. Scherpenzeel was ingeloot in poule C. Deze vond plaats op de banen van schietvereniging Piet Cronjé te Ermelo op dinsdag 28 februari. In deze poule bevonden zich naast Scherpenzeel nog vier verenigingen. De Scherpenzeelse schutters Jan Groenewoud, Frank Niermeijer en Suzan Niermeijer behaalden daar een mooie eerste notering met 548 punten. Er werden daar twintig schoten per persoon gedaan. De andere vereniging welke door ging naar de finale was Neerlandia uit Ede.

De finale vond plaats op dinsdag 17 april. Wederom in het neutrale doch gastvrije Barneveld. De Scherpenzelers hadden goed geoefend en waren gemotiveerd om de beker weer te gaan winnen. Maar de uitslagen van de voorronden lieten toch zien dat zeker vier van de zes verenigingen een kans maakten om de beker te bemachtigen. Ook nu weer bestond het team uit dezelfde personen. Zij werden bijgestaan door hun vaste begeleider/coach Ad Verbeek en enkele verenigingsleden die hen kwamen aanmoedigen.

De andere finalisten waren de teams van Driebergen-Rijssenburg, Frans Tromp uit Hoevelaken, Prins Hendrik uit Veenendaal en Tyr uit Lunteren.

Dit keer moest er een serie van 30 schoten gedaan worden. En wel op enkelschots kaartjes. Suzan en Frank mochten de spits afbijten in de eerste van de twee series. En deden dat met, wat achteraf bleek, beiden met een score van 283 punten. Zeker niet onverdienstelijk. Ook de andere verenigingen scoorden in deze eerste serie hoog. De oplettende toeschouwer kon al wel zien dat zo hier en daar andere schutters enkele tot zelfs relatief veel punten lieten liggen. Alle kansen lagen nog open in de tweede serie. Te meer omdat meerdere verenigingen hun troef tot het laatst hadden bewaard.

Jan Groenwoud zocht als laatste schutter van het team wat onwennig de baan op. Had tijdens de voorafgaande trainingen wat onzekerheden opgebouwd en nam die klaarblijkelijk mee naar de finale. Maar toonde zich tevreden met zijn score. Dat mocht ook wel want hij had samen met nog een andere schutter de hoogste score van de avond neergezet. Hij behaalde namelijk een goede 286 punten. Met het blote oog had de begeleider van het team zo'n 20 punten per schutter van het totaal afgeteld. Het team was goed, maar bij de prijsuitreiking werd pas duidelijke wat het waard was.

Te weten: Scherpenzeel Kampioen 2012 op het onderdeel geweer.

De uitslag:

1. Scherpenzeel 852 (286, 283, 283),

2. Driebergen 838 (285, 280, 273),

3. Neerlandia - Ede 824 (280, 277, 267),

4. Frans Tromp -Hoevelaken 824 (286, 275, 263),

5. Pr.Hendrik - Veenendaal 808 (280, 268, 260),

6. Tyr - Lunteren 757 (268, 245, 244).

De voorzitter van de SKGV, Hans Zwakman, overhandigde het trotse team de Valleicup.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie