Afbeelding
Jeroen Koudijs

Kristian Schouten doet mee aan WK FootGolf Orlando 2023

21 mei 2023 om 21:20 Sport Deel je nieuws

Tussen zaterdag 27 mei en dinsdag 6 juni doet het Nederlands team mee aan het WK FootGolf 2023 in Orlando. Woudenberger Kristian Schouten is onderdeel van het team en heeft zijn outfit(s) met sponsor SNO Woudenberg voor het individuele FootGolf WK toernooi ook al helemaal gereed.

FootGolf is een combinatie van voetbal en golf. Je speelt met een voetbal en loopt net zoals bij golf, een 18 holes baan. Je schiet de voetbal vanaf de aftrap in de richting van de vlag. Het is vervolgens de bedoeling om de voetbal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen. De hole is een gat in de grond van 40 cm diameter.

De 44-jarige Kristian Schouten voetbalt momenteel in het 4e elftal van v.v. Woudenberg, maar tussen 1995 en 2018 speelde hij als aanvaller diverse periodes in het 1e elftal. Hierin vestigde hij o.a. een mooi record als jongste- én oudste doelpuntenmaker voor Woudenberg 1 in de 1e klasse. ’Zo’n drie jaar geleden heb ik via oud-ploeggenoot Roland van Andel kennisgemaakt met de sport FootGolf door een keertje mee te gaan naar een trainingsavond van FootGolf Society Club op de golfbaan van Hoogland bij Amersfoort’, start Kristian Schouten zijn verhaal.

’Vrijwel direct gegrepen door de sport, ben ik lid geworden van deze mooie club (FSC Hoogland) en heb geprobeerd me sindsdien telkens te verbeteren samen met nog een aantal Woudenbergse liefhebbers. Met oud-eerste elftal spelers Jan Willem Aarsen, Jan Pater, Roland van Andel en de onlangs plotseling overleden Robbie Gijsbertsen rijden we het hele land (soms ook buitenland) door om te trainen en toernooien te spelen op diverse golfbanen.’

De kwalificatie voor het komende toernooi in Orlando kwam vorig seizoen tot stand. ’Ik ben toernooien gaan spelen in binnen- en buitenland, waarbij aan de hand van de Nederlandse ranking van vorig seizoen werd bepaald wie er een plekje in het team verdiende van Nederland voor het WK 2023 in Orlando’, geeft Schouten te kennen.

Ook met FootGolf ziet Schouten altijd kansen om er iets moois uit te halen. ’Op dit moment sta ik 8e op de Nederlandse ranglijst en hoop ik zeker een paar keer opgesteld te gaan worden tegen mooie landen in het teamtoernooi. Onder andere Amerika, Argentinië, Frankrijk en Engeland hebben hele goede teams, maar ik vlak ons nergens voor uit. Individueel is het mijn (ambitieuze) doelstelling om de top 100 aan te gaan tikken’, laat Schouten weten.

Naast Kristian Schouten doen er ook diverse oud-profvoetballers zoals Evgeniy Levchenko (eveneens aanwezig in Orlando) en Berry Powel mee aan de toernooien. Vol met passie en fanatisme zal Schouten deel gaan nemen aan het WK 2023 in Orlando. ’Maar het is vooral ook eervol en een fantastische uitdaging om te spelen met de beste spelers van Nederland en het op te nemen tegen de beste spelers van alle landen op de mooiste golfbanen ter wereld.’

In totaal doen er 1.000 spelers uit 40 landen. Bij dit evenement zijn er vijf verschillende 18-holes FootGolf Courses. Op www.orlando2023.com staat meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie