Jonatan van den Belt met een afstandsschot
Jonatan van den Belt met een afstandsschot Pim Veenendaal

Korfballers Woudenberg blijven winnen

21 mei 2023 om 13:49 Sport Deel je nieuws

De selectie van Woudenberg reist af naar Wezep voor een wedstrijd tegen Rood-Wit 1 en 2. Dit was vooral voor Woudenberg 2 een belangrijke pot, aangezien zij (wederom) kampioen kunnen worden met drie wedstrijden over. Een vrij doelpuntarme fysieke wedstrijd werd uiteindelijk verdiend gewonnen met 10-13 waardoor Woudenberg 2 volgend jaar uitkomt in de reserve tweede klasse. Ook het eerste kan een stap zetten richting het kampioenschap door te winnen van de nummer 3 op de ranglijst; Rood-Wit 1. Door een inhoudelijke competitie verandering bij het KNKV, heeft Woudenberg de unieke gelegenheid om een klasse over te slaan en bij kampioenschap rechtstreeks te promoveren naar de overgangsklasse. Woudenberg begon scherp aan de wedstrijd met vier doelpunten van de heren; 0-4. Er was in de eerste helft nauwelijks sprake van een wedstrijd, Rood-Wit moest toekijken hoe Woudenberg steeds verder uitliep. Wouter Blokhuis schoot met zijn vrije bal de 3-11 op het scorebord en daarmee tekende hij tevens voor de ruststand. Helaas voor het publiek wist Woudenberg de tweede helft niet meer thuis te geven. Een zeer matig spel van beide kanten en weinig doelpunten zorgde voor een meer gelijk opgaande wedstrijd. Echter, was dit voor Rood-Wit te laat. Herbert van den Belt gaf het slotakkoord door van afstand raak te schieten en bepaalde daarmee de uitslag  op 8-16. Door een verassende nederlaag van concurrent Oranje Zwart, kan Woudenberg 1 de volgende wedstrijd op 3 juni kampioen worden. Dan speelt het vlaggenschip thuis om 15:30 tegen Elburg 1, een wedstrijd die de vorige keer verrassend genoeg verloren ging. Een zeer mooie kans voor Woudenberg om vroeg in het seizoen kampioen te worden, wordt vervolgd..