‘Dit is een heel mooie triathlon’

9 jun, 06:21 Overig UHTT
In het Henschotermeer zwemmen de deelnemers 1 kilometer.
In het Henschotermeer zwemmen de deelnemers 1 kilometer.

WOUDENBERG Triathlonvereniging UHTT houdt zaterdag 11 juni samen met GreenRace de eerste Heuvelrug Kwart Triathlon. 240 atleten gaan de uitdaging aan op het parcours over 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De organisatie spreekt over de mooiste en groenste triathlon van Nederland: ,,Met het parcours door het Nationaal Park met de Ruiterberg, de Hoogstraat en landgoed Anderstein en de kilometer door het Henschotermeer, is dit echt een heel mooie triathlon”, vertelt Gerrit Heijkoop van UHTT. ,,Groen is tweeledig, daar bedoelen we niet alleen de natuur mee, maar we organiseren de wedstrijd ook zo duurzaam mogelijk. Het is geen grootschalig evenement, met maximaal 240 deelnemers.”

De organisatie vindt het fijn dat er goede lokale samenwerking is: ,,We organiseren samen met GreenRace, zij hebben al veel ervaring met evenementen in deze regio. Het COA levert vrijwilligers van het AZC en de exploitant van het Henschotermeer werkt actief mee. PLUS Leersum verzorgt de lunchpakketten voor vrijwilligers.”  Inmiddels laten borden in Maarn en omgeving zien dat er wegafsluiti..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.