In Het Groene Woud zal de uitvoering plaatsvinden na voltooiing van de in aanbouw zijnde kerk in deze wijk.
In Het Groene Woud zal de uitvoering plaatsvinden na voltooiing van de in aanbouw zijnde kerk in deze wijk. Gerwout Lamberink

Aanpassing speellocaties in wijken

22 mei 2023 om 14:39

Uitvoering plan uit 2016 wordt dit jaar afgerond

WOUDENBERG Het college gaat nog dit jaar de speellocaties in de wijk ’t Zeeland en aan de Berkenlaan in Het Groene Woud onder handen nemen. Op de laatste locatie zal de uitvoering plaatsvinden na voltooiing van de in aanbouw zijnde kerk in deze wijk.


CU-raadslid Gerald van der Linden wilde in zijn schriftelijk ingediende rondvraag voor de commissievergadering van vorige week van college weten hoe het op dit moment eigenlijk is gesteld met de uitvoering van het speelruimteplan dat al dateert uit 2016. ,,Dit plan wordt uitgevoerd vanuit de kaders aantal kinderen en leeftijdsopbouw per buurt, een analyse van de kwaliteit van speelplekken (passen toestellen bij elkaar, zijn er toestellen gedateerd), de ligging van speelplekken gecombineerd met doelgroep en gebruik alsmede de vraag of de plek noodzakelijk is c.q. er voldoende voorzieningen in de buurt zijn. De planning was om dit plan in 2020 te hebben uitgevoerd. In hoeverre sluit de uitvoering in Woudenberg nu nog aan bij de destijds gemaakte analyse?’’, vraagt Van der Linden zich af. 

Het CU-raadslid benadrukt dat zijn partij het belangrijk vindt dat er in de openbare ruimte voldoende speelruimte is voor kinderen en zegt dan oook nog steeds te staan achter de beleidsuitgangspunten van het in 2016 vastgestelde speelruimteplan. Wel wil hij graag weten tot wanneer dit plan loopt en of het inmiddels niet geactualiseerd dient te worden. Verder informeert hij bij het college of er voldoende financiële middelen zijn begroot om de huidige kwaliteit van de speelruimten te waarborgen.

Volgens het college is het speelruimteplan uit 2016, ondanks de vertraging in de uitvoering, nog steeds voldoende actueel voor de herinrichting en aanpassingen van de speellocaties in de wijken. Daarnaast benadrukt het college dat er middels enquêtes en een ontwerpmiddag de nadere speelbehoefte per wijk bij de bewoners wordt opgehaald. Deze informatie wordt ook meegenomen in de definitieve herinrichtingsplannen van de speellocaties. Het plan voor de herinrichting van de speellocatie aan de Berkenlaan is al voorbereid in 2021 en wacht voor wat betreft de uitvoering alleen nog op de afronding van de bouwwerkzaamheden bij de kerk. De speellocatie in de wijk ’t Zeeland is de laatste locatie die volgens het beleidsplan op de nominatie staat voor aanpak. Het college gaat ervanuit dat de uitvoering van het speelruimte nog tot een afronding gaat komen. Daarvoor zijn naar het oordeel van het college ook voldoende financiële middelen aanwezig.

Van de Linden liet vorige week in de commissievergadering weten blij te zijn met de mededeling dat er voldoende budget is om het speelruimteplan nog dit jaar af te ronden. Een vraag die hem nog wel bezighield, was of er bij het college ook voldoende structurele middelen aanwezig zijn voor het noodzakelijk onderhoud van de Woudenbergse speellocaties. Wethouder Daphne de Kruif moest het antwoord hierop nog even schuldig blijven. ,,Ik ga dat uitzoeken en kom daarop schriftelijk bij u terug.''

In Het Groene Woud zal de uitvoering plaatsvinden na voltooiing van de in aanbouw zijnde kerk in deze wijk.