'Doel is om een positieve omgeving te creëren'

22 mei 2023 om 10:50

Woudenbergse Zomerweken gaan weer van start

WOUDENBERG Deze zomer vinden in Woudenberg opnieuw de Woudenbergse Zomerweken plaats. De Woudenbergse Zomerweken is een initiatief van de buurtsportcoaches, waarbij alle Woudenbergse kinderen tijdens de zomervakantie zes weken lang gratis mee kunnen doen aan verschillende activiteiten in het hele dorp.


,,We streven ernaar om een diversiteit aan activiteiten aan te bieden tijdens de Woudenbergse Zomerweken, waaronder educatieve workshops, sport- en spelactiviteiten, kunst en ambachtelijke projecten, culturele uitstapjes en meer'', vertelt buurtsportcoach Lidy Verrips. ,,Het doel is om een stimulerende en positieve omgeving te creëren waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen, plezier kunnen hebben en nieuwe vaardigheden kunnen leren.

We richten ons specifiek op kinderen uit kansarme gezinnen die niet in staat zijn om op vakantie te gaan. We zullen actief samenwerken met lokale scholen, jeugdorganisaties en maatschappelijke instanties om ervoor te zorgen dat deze kinderen op de hoogte zijn van het zomerprogramma en er gemakkelijk toegang toe hebben. Om ervoor te zorgen dat deelname aan de Woudenbergse Zomerweken geen financiële last vormt voor kansarme gezinnen, streven we ernaar om financiële ondersteuning te bieden. Dit kan worden gerealiseerd door middel van subsidies, donaties, sponsorships en lokale fondsenwerving. Hierdoor kunnen we de kosten van de activiteiten minimaliseren of zelfs volledig dekken.''


De activiteiten beginnen op de eerste woensdag van de zomervakantie. ,,Elke woensdag van de zomervakantie zijn er verder activiteiten. De activiteiten vinden op verschillende plekken plaats, het vlotten bouwen vindt heel ergens anders plaats dan bijvoorbeeld een creatieve workshop.''

De kinderen kunnen zich aanmelden via Sportinwoudenberg.nl. Als het programma definitief is zullen de inschrijvingen geopend worden.