Inner Duo geeft op 25 mei een gratis optreden in Bibliotheek Eemland, het is een voorproefje van de optredens op zaterdagavond.
Inner Duo geeft op 25 mei een gratis optreden in Bibliotheek Eemland, het is een voorproefje van de optredens op zaterdagavond. Carolina Linares

Uit in de regio: Dutch Tangoweek Amersfoort tijdens pinksterweekend

16 mei 2023 om 12:01 Evenementen

AMERSFOORT Als festivaldirecteur is Frank Perquin verantwoordelijk voor de organisatie van de Dutch International Tangoweek die dit jaar voor de vijfde keer tijdens het Pinksterweekend in Amersfoort wordt gehouden. ,,We doen er dit jaar alles aan om de Argentijnse tango voor een breed publiektoegankelijk te maken”, legt Perquin uit.

,,Het begint bij uitleg over het cultureel erfgoed en gaat door tot het organiseren van optredens voor schappelijke prijzen. Op die manier doen we graag iets terug voor de gastvrijheid die we in Amersfoort ervaren.”

TEATRO CUATRO

Het Teatro Cuatro is het opvallende middelpunt van het festival dit jaar. Deze tent kunnen Amersfoorters herkennen van theaterfestival De Parade of van het milleniumfestival La Mama. De tent staat tijdens het Pinksterweekend naast Zandfoort aan de Eem aan de Eemlaan. In de tent kunnen bezoekers op zaterdag 27 mei, zondag 28 mei en maandag 29 mei maar liefst twaalf optredens van zes verschillende bezettingen beluisteren voor 5,00 euro per persoon. Perquin: ,,Met de korte optredens van 45 minuten kun je laagdrempelig kennismaken met de verschillende stijlen in de Argentijnse tangomuziek. Kaarten worden bij de ingang van de tent verkocht.

WE ARE PUBLIC

,,We zijn er trots op dat we ook dit jaar weer samenwerken met We Are Public. Het culturele netwerk helpt liefhebbers om nieuwe kunst- en cultuurvormen te ontdekken en daarmee sluit het naadloos aan bij onze doelstellingen”, vervolgt Perquin. Voor de samenwerking zijn twee concerten geselecteerd. Het optreden van Tanghetto in FLUOR op 26 mei en van El Cachivache in Zandfoort aan de Eem op 29 mei. Perquin: ,,Vooral dat laatste is bijzonder. Voor dat concert zijn geen losse kaarten in de verkoop, maar voor de achterban van We Are Public maken we graag een uitzondering. Voor wie geïnteresseerd is; de eerste maand van het We Are Public abonnement is gratis. Dat maakt de concerten tijdens de Dutch Tangoweek extra aantrekkelijk.” 

GRATIS CONCERT IN BIBLIOTHEEK EEMLAND

,,Op donderdag 25 mei kan men de Argentijnse tango gratis beluisteren in Bibliotheek Eemland aan het Eemplein. Inner Duo bestaat uit twee zeer talentvolle muzikanten. Ze hebben zich de laatste maanden ontwikkeld onder begeleiding van onze artistiek adviseur Wim Warman”, legt Perquin uit. ,,We willen ze graag de kans geven om zichzelf te presenteren en om hun talenten verder te ontplooien. De samenwerking met Bibliotheek Eemland is een uitgelezen kans om een breed publiek met hen in contact te brengen. Tussen 18.30 en 19.30 spelen ze een voorproefje van de optredens die je op zaterdagavond in de Teatro Cuatro kunt beluisteren. Er staan bijzondere eigen tango-arrangementen op het programma en mooie interpretaties van een aantal werken van Piazolla.

Informatie is te vinden op www.dutchtangoweek.nl en www.wearepublic.nl.