De wedstrijd tegen Wageningen werd met gemak gewonnen.
De wedstrijd tegen Wageningen werd met gemak gewonnen. Guido de Boer

'Gretig en goed op elkaar ingespeeld'

13 maart 2023 om 14:10

Tweede team KV Woudenberg kampioen

WOUDENBERG Door Woudenberg 2 werd op zaterdag de negende wedstrijd, van in totaal 12 wedstrijden, gespeeld tegen Wageningen 7. Doordat alle voorgaande wedstrijden met een grote overmacht werden gewonnen, was er een extreem grote kans dat het kampioenschap deze zaterdag dus al kon worden uitgeroepen.

De wedstrijd tegen Wageningen werd met gemak gewonnen, hoewel de tegenstander toch af en toe nog aardig tegenspel gaf. De overwinning, en dus ook het kampioenschap, was echter nooit echt in gevaar. De ruststand was 10-5 en de eindstand 20-11. Het feest werd vervolgens uitbundig gevierd met een grote beker, champagne en bloemen. De promotie naar de reserve 2e klasse is een feit.

Trainer en coach Iwan Hazendonk heeft met zijn ploeg deze zaalcompetitie met overmacht alles gewonnen, er werd zelfs een wedstrijd met maar liefst 35 doelpunten genoteerd. Ondanks de matige tegenstanders in deze klasse heeft hij het team scherp gehouden om altijd strijd te leveren en zoveel mogelijk te scoren. De ploeg die voor een groot deel uit de oude A1 bestaat, kun je typeren als jong, gretig en goed op elkaar ingespeeld. Het zijn stuk voor stuk ambitieuze spelers waar Woudenberg nog veel plezier van kan hebben in de toekomst.

Het publiek is vol lof over deze ploeg. Het speelt zelfverzekerd, laat een hoog aantal doelpunten zien en straalt gezelligheid uit. Een trouwe supporter vertelt dat ze veel respect heeft voor deze ploeg, die duidelijk te laag is ingedeeld in de competitie, en toch de motivatie heeft weten te bewaren en dit kampioenschap heeft binnen gesleept: ,,Een mooie ploeg bestaande uit dames en heren die het enorm goed met elkaar kunnen vinden. Dat zie je dan ook terug in de wedstrijden.”

Daarna was het de beurt aan het eerste team van Woudenberg. Uit Eerbeek was NRC'22 naar de Camp gekomen, gebrand om de thuiswedstijd die met 1 doelpunt verschil werd verloren van Woudenberg, goed te maken. Dat leek gedurende het eerste deel van de wedstijd gelukkig een ijdele hoop. Woudenberg liet goed spel zien en met de rust stond er 11-7 op het scorebord. Maar na de rust werd er slordig gespeeld en NRC'22 rook haar kansen. Het werd erg spannend, maar door een paar tactische wissels werd in de slotfase toch de rust bewaard en kwam de veerkracht weer terug. Woudenberg kon opgelucht adem halen en met 25-24 werd de winst in Woudenberg gehouden.