Afbeelding
Eigen foto

Rechter moet oordelen over Woudenbergse dwangsom

13 maart 2023 om 15:37

WOUDENBERG (JPU) ,,Onze vader kan dit soort dwangsommen helemaal niet betalen.’’ Dat stelden de zonen van een inwoner van Woudenberg donderdag bij de bestuursrechter in Utrecht. Hun vader heeft volgens de gemeente Woudenberg overtredingen gemaakt waarbij de dwangsom kan oplopen tot 50.000 euro.

De gemeente ligt al jaren overhoop met de Woudenberger over illegale bouwsels en andere problemen op het terrein aan de Rumelaarseweg. Zijn zonen zijn nu druk bezig met opruimen. Hun bejaarde vader begrijpt het niet altijd. Het duurt lang om alles weg te krijgen, zeiden de zonen tegen de rechter.

De gemeente is van oordeel dat nog niet alle illegale zaken zijn opgeruimd op het perceel. De Woudenberger is nog steeds in overtreding, vindt de gemeente. Die boete zou per 1 februari worden opgeëist. De zonen spanden een rechtszaak aan tegen de gemeente Woudenberg. Zij hebben meer tijd nodig om alles op te ruimen. Zij vroegen aan de gemeente om die dwangsom niet te innen.

,,De familie hoeft niet alles zelf te doen. Ze kunnen ook hulp organiseren of betalen’’, stelde de gemeente. De gemeente hield voet bij stuk. De Woudenberger kreeg van de rechter al uitstel tot 23 maart. De rechter gaat nu nadenken over de dwangsom.

De rechter doet over twee weken uitspraak.


Muziek in de Dorpskerk door Ad Musica

WOUDENBERG Op zaterdag 18 maart brengt Ad Musica wederom muziek ten gehore in de Dorpskerk te Woudenberg. Trees Meijer speelt dwarsfluit en Wim van Hoek bespeelt het orgel en de piano. Fred Slaghekke en Hilde van de Berk nemen de zang voor hun rekening. Er is een gevarieerd programma opgesteld, van klassiek tot modern. Het programma start om 16.00 uur. De toegang is gratis.



Alles kidz: creatieve doosjes maken

WOUDENBERG Op woensdag 22 maart is er weer een activiteit in het Cultuurhuis. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen leuke creatieve doosjes met mooi papier en versieringen. Het begint om 15.00 uur tot 16.30 uur. De kosten zijn 3 euro per kind. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Vooraf aanmelden via info@cultuurhuiswoudenberg.nl.

Afbeelding