Afbeelding
Guido de Boer

Woudenberg pakt ook tweede periodetitel

11 maart 2023 om 21:06 Voetbal

WOUDENBERG Het moest van ver komen, maar Woudenberg wendde in de slotfase tegen CJVV de eerste competitienederlaag af. Dankzij een fraaie treffer van Alec Stalman eindigde de wedstrijd op sportpark Vermeerkwartier in 1-1. Het puntje was genoeg voor de formatie van trainer Jeroen Peters om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. 

Omdat de koploper de eerste periodetitel ook al op zak heeft, is De Merino’s uit Veenendaal nu de gelukkige die de tweede periodetitel overneemt. Overigens is De Merino’s zaterdag de volgende tegenstander van Woudenberg. Dat belooft opnieuw een spannende pot te worden. Opnieuw omdat de in het wit (uit-tenue) spelende Woudenbergers het lastig hadden tegen CJVV; een goed voetballende tegenstander. Peters merkte halverwege de eerste helft op dat de beide vleugelverdedigers Alec Stalman en Marcel de Groot het lastig hadden met hun opponenten. ,,Maar dat kwam ook omdat er vanuit het middenveld te weinig druk op de tegenstander werd gezet”, analyseerde Peters het probleem. Op de rechterflank staat Marcel de Groot. Peters: ,,Toen ik hem leerde kennen, was hij nog een onstuimige speler die snel geïrriteerd raakte. Daar zijn we mee aan het werk gegaan en dat heeft hij goed opgepakt.” De Groot (23 jaar) is uitgegroeid tot een rechtsback die zijn man uitschakelt, goed kan doordekken, over een goede inspeelpass beschikt en de bal over grote afstand diagonaal kan spelen. De student Marketing Communicatie liet zich al snel in de wedstrijd gelden met een stevige overtreding op het middenveld. ,,Even laten zien dat ik er ben”, lachte hij na afloop. Vorig seizoen maakte De Groot na de winterstop zijn opwachting als voorstopper. Peters ziet hem liever als rechtsback fungeren. ,,Op zijn leeftijd moet hij als centrale verdediger nog veel leren.”


Voordeel van zijn huidige positie is dat De Groot veelvuldig opkomt. ,,In de eerste helft gaf ik een slechte voorzet en had ik de bal beter terug kunnen leggen.” Even later werd een schot van hem door een CJVV-verdediger gekraakt. Bang dat Woudenberg na de 0-1 achterstand tegen de eerste nederlaag op zou lopen, was hij niet. ,,We stonden bij de tegentreffer niet goed, maar eigenlijk viel het doelpunt uit het niets. Achteraf teken ik voor een puntendeling.” De voorsprong op ‘concurrent’ Lunteren bedraagt tien punten. Het kan haast niet anders of Woudenberg wordt kampioen en promoveert naar de eerste klasse. Net als de andere spelers heeft De Groot er het volste vertrouwen in dat Woudenberg zich dan wel handhaaft. ,,Zeker als de oudere spelers doorgaan, moet het goed komen.” Trainer Peters hoopt dat de selectie intact blijft en dat enkele spelers vanuit het tweede elftal aansluiten. Bekend is dat laatste man Rick Staal en doelman Daan Schennink nog twijfelen over doorgaan of stoppen. Daarnaast is het zeker dat Mark de Graaf niet op het oude nest terugkeert. Hij kiest voor de sportieve ambitie en hoopt met v.v. Scherpenzeel kampioen te worden en te promoveren naar de vierde divisie.

Hans van Schaik

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding