Familiefilm bij Filmhuis Woudenberg

28 november 2022 om 15:06

WOUDENBERG Het Filmhuis Woudenberg pakt weer uit op donderdag 8 december met de familiefilm. Dit keer wordt The Secret Garden van de makers van Harry Potter en Paddington vertoond.


Deze film, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Hodgson Burnett, vertelt in basis een kwetsbaar verhaal over eenzaamheid bij kinderen en over de waarde van fantasie en verbeelding bij verlies. Het verhaal gaat over Mary (Dixie Egerickx) die opgroeit in India. Zij wordt daar door haar bedienden verwend en door haar ouders genegeerd.


Als haar ouders omkomen wordt ze als wees vervoerd naar Engeland, waar ze onder voogdij komt van haar oom (Colin Firth). In het grote landhuis ontmoet zij haar zieke neefje Colin, die eigenlijk het huis niet uit mag. Samen gaan ze op onderzoek uit in de honderden kamers van het huis en de uitgestrekte tuinen.


Daar ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime tuin, die sinds de dood van haar tante niet meer open is geweest. En het is hier waar ze verschillende avonturen beleven.


De film start om 20.00 uur in het Cultuurhuis. Reserveren kan via: filmhuiscultuurhuiswoudenberg@gmail.com. 

In 2023 zijn wij er weer met een nieuw filmprogramma. oOp 12 januari wordt gestart met de film Fisherman’s Friends.


Inloopspreekuur OV in het Cultuurhuis

WOUDENBERG Senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV) kunnen terecht op het OV-inloopspreekuur in Woudenberg. OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook 55+, geven maandelijks uitleg over reizen met trein en bus.


De OV-ambassadeurs zijn aanwezig om uitleg te geven over bijvoorbeeld hoe u een OV-chipkaart aanvraagt, of hoe het gaat met de keuzedagen. Ook zijn ze er met informatie over verlenging van een abonnement en/of voor wie (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk is van het OV maar nog niet helemaal weet hoe het werkt. De bijeenkomst is op vrijdag 2 december in het Cultuurhuis in Woudenberg van 14.00 tot 15.30 uur.


Er is ook een telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten zij klaar om telefonisch OV-vragen te beantwoorden. Het telefonisch spreekuur is bereikbaar op werkdagen van 10.00-12.00 uur op telefoonnummer 033 - 208 23 80. Kijk voor meer informatie op www.doemeemethetov.nl