'We blijven er alert op'

31 oktober 2022 om 12:54

p voorpagina

Inmiddels is volgens de woordvoerder de kennis van het belastingsysteem en het waarderingssysteem op orde, is het verloop van personeel opgelost en heeft de gemeente Veenendaal een integraal verbeterplan opgesteld voor de belastingtaken van alle drie de gemeenten en afgestemd met de Waarderingskamer om te komen tot een procesverbetering. Dit is door de Waarderingskamer in juli positief ontvangen. Verder vindt er ieder kwartaal overleg plaats tussen beiden gemeenten over de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van het verbeterplan.


De kwetsbaarheid en deskundigheid van het team wordt in deze overleggen ook besproken. ,,De overstap naar de gemeente Veenendaal heeft de uitvoering van het proces omtrent belastingen voor ons dan ook zeker minder kwetsbaar gemaakt. De overgang neemt evenwel niet weg dat het een ingewikkeld proces is, waarbij een zekere mate van kwetsbaarheid blijvend is. Juist het geleerde uit de eerdere belastingsamenwerking met de gemeente Scherpenzeel zorgt ervoor dat we hier alert op blijven”, aldus de woordvoerder.


De gemeente Woudenberg denkt dan ook niet dat zij van de regen in de drup gekomen is. Ook niet vanwege de personele uitdagingen, die er bij de vorige samenwerking eveneens waren en het feit dat de gemeente Veenendaal zich oriënteert over de toekomstige invulling van de belastingtaken. ,,In gesprekken met Veenendaal hierover staan de kwaliteit van de dienstverlening aan onze Woudenbergse inwoners en de financiële consequenties voor de gemeente Woudenberg, let op de gedane investeringen, voorop.”