Peter en Ria van Loon, Betty de Heus en Erny de Wildt zijn van de organisatie.
Peter en Ria van Loon, Betty de Heus en Erny de Wildt zijn van de organisatie. Hannie van de Veen

Dag van de Mantelzorg centraal

31 oktober 2022 om 15:27

'Mantelzorg is bijzonder en verdient waardering'

WOUDENBERG Op woensdagavond 9 november is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café, waarbij het thema Mantelzorg wordt uitgelicht. 


,,Mantelzorgers zorgen vaak voor een ziek familielid, vriend of buur'', aldus de organisatie. ,,Vaak vinden ze de zorg vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering.''


De gastspreker is Eric Jansen. ,,Hij neemt ons deze avond mee in zijn ervaringen als mantelzorger van zijn moeder, die lijdt aan dementie'', gaat de organisatie verder. Om de bezoeken aan zijn moeder te verwerken, is Eric gedichten gaan schrijven. Daarin komt het proces van de dementie van zijn moeder aan bod en hoe hij daarmee moest leren omgaan. Eric zal deze avond enkele gedichten aan ons voorlezen uit zijn inmiddels uitgegeven gedichtenbundel ‘Geheugenheimwee’.


,,Wij nodigen u van harte uit op deze avond. Gratis toegang en aanmelding niet nodig.'' De aanvang is om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst is rond 21.00 uur afgelopen.


Adres: Theeschenkerij Eldorado, Griftdijk 29 in Woudenberg. Meer informatie nodig? Er kan contact worden opgenomen met ac.woudenberg-scherpenzeel@alzheimervrijwilligers.nl..


Voor eventueel benodigd vervoer kan de coördinator Hulpdienst Ouderen Vervoer gebeld worden. Dit is mw. J. Valkenburg, telefoon: 033 – 286 2273.

Erny de Wildt, Betty de Heus en Ria van Loon van de organisatie