Gedurende het verloop van de tweede helft weet Woudenberg zijn goede spel te belonen. Guido de Boer

Passend Woudenbergs slotakkoord

31 oktober 2022 om 14:41

Volop kans op het kampioenschap in veldseizoen na zaalspel in april volgend jaar

WOUDENBERG Matchday in Woudenberg! HHV 1 en 2 uit Hollandscheveen waren op bezoek met als doel: revanche van de heenwedstrijd.

Het tweede van Woudenberg was een paar maten te groot voor de bezoekers uit het noordoosten en won vrij eenvoudig met 23-8.

NIPTE OVERWINNING Het eerste beloofde een meer gelijkwaardige wedstrijd te worden, aangezien de uitwedstrijd tot het laatste moment spannend was, resulterend in een nipte overwinning voor Woudenberg. Jasper van Dijk mocht de score openen met een fraai schot gevolgd door een gelijkmaker van HHV: 1-1. Het bleef aan het begin gelijk opgaan, totdat Noa van Nieuw-Amerongen en Maaike Timmerman het verschil na 11 minuten spelen voor het eerst op 2 verschil brachten: 6-4.

Qua spanning werd het thuispubliek meer verwend dan bij het tweede en dat ging gepaard met knappe intercepties en zelfs enkele trickshots. Woudenberg kwam keer op keer op voorsprong, maar wist nog niet uit te lopen.

Na 20 minuten spelen maakte Merle de Haan haar tweede van de dag, om de stand weer in het voordeel te brengen van Woudenberg met een 8-7 voorsprong. De dames en herendoelpunten wisselen elkaar af en iedereen weet zijn doelpuntje mee te pakken.

Jonatan van den Belt was goed op schot de eerste helft en bracht de stand met zijn derde doelpunt op 11-8. HHV blijft mee scoren, maar het is uiteindelijk weer Woudenberg die het laatste zegje heeft voor de rust met een schot van Wouter Blokhuis. De teams gaan de kleedkamer in met een 13-10 ruststand na een enerverende eerste helft.

SCHERP GESCHUT Beide teams beginnen met scherp geschut aan de tweede helft met 4 doelpunten in 4 minuten als gevolg: 15-12. Het achttal van Woudenberg kreeg de wedstrijd steeds meer in de hand en wist dan ook langzaam maar zeker steeds iets verder uit te lopen.

Dit bleek ook uit de stand, aangezien Thijs Wielink het thuisteam naar een gat van 4 verschil en een 17-13 tussenstand schoot.

UITBLINKER Gedurende het verloop van de tweede helft weet Woudenberg zijn goede spel te belonen in de vorm van een prima afronding van de heren van Woudenberg, waardoor er met 10 minuten te spelen 22-15 op het scorebord komt.

Uitblinker, en topscorer van de dag, Wouter Blokhuis schiet zijn zesde doelpunt van afstand binnen resulteerde in een 24-16 tussenstand met nog 5 minuten te spelen. Einduitslag: 25-17.

Een passend Woudenbergs slotakkoord van de laatste veldwedstrijd waardoor er volop kans is op het kampioenschap.

Woudenberg gaat nu eerst de zaal in voor een avontuur in de eerste klasse om in begin april het veldseizoen te hervatten. ,,We zien jullie in de Camp!'', aldus een woordvoerder van Woudenberg.