Teun Breedijk (links) en Jacob van der Worp reden 25 jaar geleden de Elfstedentocht uit. ,,Dat wij die tocht hebben uitgereden, is een herinnering voor het leven.
Teun Breedijk (links) en Jacob van der Worp reden 25 jaar geleden de Elfstedentocht uit. ,,Dat wij die tocht hebben uitgereden, is een herinnering voor het leven." Edward Doelman

Jacob en Teun reden in 1997 de Elfstedentocht uit: ‘Een martelgang, maar je wil de finish halen’

Mensen

Ambassadeurs van het schaatsen. Zo mogen Jacob van der Worp en Teun Breedijk zeker genoemd worden. Van der Worp, 81 jaar oud inmiddels, is oud-voorzitter en erelid van Schaatsvereniging Woudenberg. En de acht jaar jongere Teun Breedijk is de huidige voorzitter van die club. Hij hanteert inmiddels vijf jaar de voorzittershamer.

Natuurlijk kent het duo elkaar van gezicht, maar beiden hebben elkaar nooit uitgebreid gesproken over de Elfstedentochten die ze hebben gereden. Breedijk, sinds een jaar of tien woonachtig in Woudenberg, spreekt meteen zijn bewondering uit wanneer hij de stempelkaart ziet die Van der Worp heeft meegenomen. Daarop kun je aflezen op welke tijden Van der Worp in de elf Friese steden doorkwam. ,,Daaraan zi..