Cultuurhuis gesloten, bibliotheek blijft open

27 december 2021 om 14:14

WOUDENBERG Vanwege de coronamaatregelen is het Cultuurhuis tot en met 14 januari gesloten. De Bibliotheek is wel geopend van maandag t/m donderdag open van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur. Let op de afwijkende openingstijden: vrijdag 31 december is de bibliotheek open tot 15.30 uur. Zaterdag 1 januari is de bibliotheek gesloten. 


Het DPD-afhaalpunt aan de balie van het Cultuurhuis is tijdens de openingstijden van de Bibliotheek ook geopend. Zie ook: www.cultuurhuiswoudenberg.nl


Brandbrief aan pandeigenaren en winkeliers Voorstraat

WOUDENBERG Op 23 december, op de dag van de raadsvergadering, stuurden belanghebbenden van de Voorstraat West nummer 29 en 31 een brandbrief over een volgens hen beperkende bepaling in bijlage 2 van de Visie op de Retail. 


Door deze bepaling vinden de winkeliers en eigenaren dat ontwikkeling voor hun pand en/of winkel voor onbetaalde tijd op slot komt te staan. De bijlage is als kader door de gemeente Woudenberg toegevoegd en is geen onderdeel van het onderzoek van bureau Rijs en De Gier. 


De adviseur van het bureau geeft aan dat de voorgestelde kader/beleidslijn in bijlage 2 met betrekking tot een deel van de Voorstraat niet noodzakelijk is voor de visie. 


Wethouder Anita Vlam ziet het kader echter niet als een beperking voor de ondernemers en eigenaren maar meer als een richtlijn. De gemeente verwacht dat de Voorstraat West in de toekomst zal kleuren tot wonen, maar wil eerst een integrale visie vaststellen voor het gebied. In de tussentijd wil de gemeente terughoudend omgaan met verzoeken voor functieverandering in het gebied.


Henry van Veldhuizen (SGP) maakte zich sterk voor het belang van de ondernemers en kwam met een amendement. Hierin vroeg hij het college in de bijlage bij het Kader ’t Schilt en het Kader Westelijke Voorstraat tot Schoutstraat het woord ‘tussentijd’ te vervangen in ‘het komende jaar’, zodat er binnen een jaar duidelijke komt voor alle betrokken partijen en er geen sprake is van beperkingen voor onbepaalde tijd. 


Het CDA was medeondertekenaar van het amendement. Het amendement werd echter met 5 stemmen voor en 10 tegen niet aangenomen. In het amendement werd aangegeven dat het voorgestelde kader niet unaniem gesteund wordt door de DES en haar leden.


De door de raad verder breed gedragen Visie op de Retail werd unaniem aangekomen met de opmerking van Jan Bessembinders (CDA) dat de gebiedsregisseur, die start per 1 januari, zo snel mogelijk met de pandeigenaren en winkeliers om de tafel moet gaan.