Oud-klasgenoten zouden mij herinneren als een vrolijke jongen en als ‘domineeszoontje’.
Oud-klasgenoten zouden mij herinneren als een vrolijke jongen en als ‘domineeszoontje’. Wilco Koeman

'Verzorging daar is [liefdeloos en kil]'

Op De Man Af met Wilco Koeman

27 december 2021 om 14:49

Leeftijd: 53 jaar

Woonplaats: Woudenberg

Burgerlijke staat: Gescheiden

Beroep: Afgekeurd sinds drie jaar, daarvoor werkzaam als Accountmanager bij Stichting Philadelphia Zorg

Vrijwilligerswerk: Vrijwilliger bij Huize Nieuwoord in Woudenberg, bestuursfuncties bij Volkstuinvereniging ‘de Groentehof’ en bij Kom & Zie

Wat kunnen mensen allemaal bestellen? Oliebollen, appelbeignets, zalmsalades en rundvleessalades

Waar en wanneer kan de bestelling worden opgehaald? Op Oudjaarsdag tussen 9.00-12.00 bij Eben-Haezer, Schoutstraat 8a in Woudenberg. En als dat niet kan dan kunnen de bestellingen thuisbezorgd worden tussen 9.00-12.00. Oliebollen en appelbeignets kunnen ook tussen 9.00-17.00 gekocht worden in de kramen in het dorp, bij het Cultuurhuis en op de Hoek Voorstraat/Schoutstraat. Bestellen kan tot 28 december 20.00 uur via bestellen.komenziemoldavie.nl.

Wat gebeurt er met het opgehaalde geld? De netto-opbrengst is bestemd voor het Kom & Zie-huis (Vino si Vezi) in Moldavië. Daar worden kinderen met een beperking opgevangen, naast een aantal jongeren, waar ze onderwijs en zorg ontvangen die ze nodig hebben. Deze kinderen komen niet in aanmerking voor regulier onderwijs. De overheid in Moldavië wil gehandicapte kinderen onderbrengen in Staatsinstellingen, maar de verzorging daar is liefdeloos en kil. Niet te vergelijken met Nederland. Aangezien er geen staatsteun is voor het Kom & Zie-huis wordt het dagcentrum financieel ondersteund door Hervormd Woudenberg. Een commissie genereert inkomsten door middel van acties, een ondernemersnetwerk en door middel van giften.

Hobby’s: De moestuin, aardbeien- en bosvruchtenjam maken, wecken en inmaken, vrijwilligerswerk en likeuren/tokkelroom/advocaat maken. Volg me op Facebook (Wilco’s hobby Keuken) of bestel rechtstreeks bij mij als u iets wil proeven.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Wordfeud, Facebook en mail

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Naar Israël gaan en Cuba bezoeken. En het liefst jaarlijks overwinteren in een lekker warm land.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Met Ronald Koeman, komt vast door de naam? Altijd gevolgd en bewonderd, zowel als voetballer als trainer.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ze zouden mij herinneren als een vrolijke jongen, kattenkwaad uithalen en als ‘domineeszoontje’.

Lijfspreuk: ‘Elke dag een vrolijke lach’ en ‘uiteindelijk komt alles goed’. 

Wat is uw definitie van geluk? Geluk is je fijn voelen met je kinderen, familie en je omgeving. Genieten van de dingen om je heen en doen met je leven en lijf wat je kunt.

Wat is uw slechtste gewoonte? Te veel aan een ander denken en te weinig aan mezelf.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan mijn kinderen en hobby’s, met name wecken en mijn moestuin.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Sport (voetbal, darten) en de serie NCIS 

Favoriete Netflix-serie? Al Hayba en MyName 

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Met Max Verstappen, dagje racen op Zandvoort of een ander mooi circuit.

Wat is volgens u de mooiste of leukste plek in of rondom Woudenberg? Het Henschotermeer. Heerlijk om te wandelen, te zwemmen en te zonnen.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? De mooiste vakanties waren in Zuid-Frankrijk en in Tunesië. Heerlijke droge warmte en zon, zee en strand/zwembad, markten en de haven. 

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Met een dakkoffer een te lage parkeergarage inrijden in Praag. Vergeten de kinderen nooit meer. Met hulp van een paar enorme opgeblazen beveiligers van een luxe hotel de banden leeg laten lopen en de garage weer uitgekregen. Een ‘zweet-momentje’.

Wat was als kind uw droomberoep? Boer worden. 

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Mijn jeugd in Oene/Welsum. Heerlijke tijd als kind, vaak op de boerderij te vinden en de mooiste plek in Nederland

Wie is uw grote voorbeeld? Mijn vader. Ik heb hem vroeger verwijten gemaakt om zijn beroep (dominee, o.a. in Woudenberg), het vele verhuizen en altijd het ‘domineesjongetje’ zijn. Maar in de loop van de tijd heb ik hem bewonderd om alles wat hij deed, wat hij geloofde en vooral hóé hij geloofde en dat overbracht op anderen. Gelukkig leeft hij nog en hebben we een ijzersterke band samen.

Wat is uw favoriete muziek? Nederlandse muziek, pop en gospel. Youtube en Spotify zijn populair bij Evita en mijzelf. En ‘the Streamers’ kijken we uiteraard, wat gaaf dat dit project in coronatijd gemaakt is en nog steeds gemaakt wordt! 

Bent u (bij)gelovig? Lid van de PKN in Woudenberg

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Voor ijs. Liefst met eigen gemaakte tokkelroom, met of zonder Licor 43 e door

Favoriet eten? Pannenkoeken, mijn eigengemaakte wildstoof en spruitjes

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Woudenberg, wat zou u dan als eerste veranderen? Dan zou ik gisteren al begonnen zijn met het centrum op te knappen en het centrum gezellig maken.

Wat zou u doen met een miljoen? Dan zou ik een leuk huisje kopen met een stuk grond om mijn moestuin bij huis te hebben. Daarnaast zorgen dat de kinderen een eigen huis kunnen kopen, in elk geval op weg helpen daarmee. En een goed doel zal vast niet ontbreken.

Wat is uw grootste ergernis? Mijn grootste ergernis met betrekking tot. Woudenberg is de leegloop in het centrum van Woudenberg, naast mensen die achter je rug om praten zonder zelf aan je te vragen hoe of wat.

Een lokale partner van Kom & Zie in actie.