Marius-Jan Breugem: ,,Naar een onbewoond eiland zou ik een overlevingspakketje met telefoon, kleding, ondergoed en Bijbel meenemen.''
Marius-Jan Breugem: ,,Naar een onbewoond eiland zou ik een overlevingspakketje met telefoon, kleding, ondergoed en Bijbel meenemen.'' Marius-Jan Breugem

'[Iets ‘warms'] voor onze
inwoners op Kerstavond'

Op De Man Af met Marius-Jan Breugem

20 december 2021 om 14:29

Leeftijd: 56 jaar
Woonplaats: Woudenberg
Burgerlijke staat: Gehuwd
Beroep: Directeur-bestuurder bij twee basisscholen in Langbroek en Vinkeveen
Vrijwilligerswerk: Organist, Ouderling in Hervormde gemeente Woudenberg (vanuit die rol organiseer ik met een Commissie de Volkskerstzang) en wat bestuursfuncties.


Wat staat er dit jaar op het programma tijdens de volkskerstzang? Door de op zaterdag 18 december aangekondigde harde lockdown, hebben we dit jaar een aangepast en meer compact programma voor de Volkskerstzang. Vanwege de beschikbaarheid van een livestream in de kerk wijken we eenmaal uit naar de Dorpskerk in Woudenberg. Verder is er traditiegetrouw de lezing van het Kerstevangelie door (ditmaal) wethouder Marleen Treep, Harmoniegezelschap Fidelio, Muziekgroep ZIVA uit Woudenberg, pianist Bernhard Slijkhuis en organist Steven Luitjes. Dit in een sfeervol verlichte en aangeklede kerk. Heel belangrijk vinden we, misschien juist wel dit jaar, om iets ‘warms’ aan te bieden voor onze inwoners op Kerstavond. Een activiteit die iedereen in het dorp verbindt.

Op welke manier kunnen mensen de volkskerstzang volgen? Via de livestream (YouTube) van de Hervormde gemeente Woudenberg.

Waarom vinden jullie het belangrijk dat geïnteresseerden het evenement online kunnen volgen? De Volkskerstzang is al jaren een activiteit voor de gehele Woudenbergse samenleving en wordt door velen wordt bezocht op Kerstavond. Onder de gegeven corona-omstandigheden willen we ook in dit jaar die mogelijkheid bieden, en dat kan alleen door middel van een livestream.


Hobby’s: Orgelspelen.
Drie belangrijkste apps op telefoon? NOS, LinkedIn en WhatsApp.
Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Weet ik niet.
Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Daar heb ik geen behoefte aan.
Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat ik altijd heel veel aan het woord was in de klas.
Lijfspreuk: 'Denk altijd vanuit mogelijkheden en kansen.' En: ‘doe gewoon’. Ik heb niks met dikdoenerij.
Wat is uw definitie van geluk? Liefde voor vrouw en kinderen. Liefde tot God.
Wat is uw slechtste gewoonte? Ik heb weinig geduld.
Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? De auto kost veel geld.
Welk tv-programma wilt u niet missen? Het NOS-Journaal.
Favoriete Netflix-serie? Dat kijk ik niet.
Zou wel eens een dag willen ruilen met? Die behoefte heb ik niet.


Wat is volgens jou de mooiste of leukste plek in of rondom Woudenberg? Huize De Boom met de omgeving die herinnert aan de freule. De historie van Woudenberg vind ik erg interessant.


Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Op de camping in Zuid-Frankrijk.
Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Tijdens vakantie werd mijn zus gestoken door wesp in haar keel. Dat is heel spannend geweest.
Wat was als kind uw droomberoep? Niet zo specifiek: wél een sociaal beroep.
Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De vakanties met ons gezin vroeger in Zuid-Frankrijk op verschillende campings aan de Middellandse Zee.
Wie is uw grote voorbeeld? Mijn vader die 91 jaar is, en zeer energiek en bij de tijd is, authentiek is en mij ook goede adviezen geeft. Ook heeft mijn vader mij altijd aangespoord om te blijven studeren, wat ik nog doe. Ik vind het belangrijk om in mijn vak ‘bij te blijven’.


Wat is uw favoriete muziek? Klassiek orgel en gospelmuziek.
Bent u (bij)gelovig? Geloof in God is voor mij belangrijk in het leven.
Waar kunnen ze u voor wakker maken? Vind ik niet fijn, ik ben een zeer vaste slaper.
Favoriet eten? Nasi.
Als u het voor het zeggen had in de gemeente Woudenberg, wat zou u dan als eerste veranderen? Net zoals iedereen: een centrumplan, waarbij de Dorpskerk in het vrije zicht komt en waarbij een gecentreerd winkelgebied komt in en om de Dorpsstraat.
Wat zou u doen met een miljoen? Geven aan goede doelen, zoals Leger des Heils en Tot Heil des Volks.
Wat is uw grootste ergernis? Mensen die zeuren.
Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een overlevingspakketje met telefoon, kleding, ondergoed en Bijbel.