Het programma is vanaf woensdag 22 december 19.30 uur te zien op YouTube.
Het programma is vanaf woensdag 22 december 19.30 uur te zien op YouTube. Pieter de Kruif

Online Kerst in de Dorpskerk

20 december 2021 om 13:11

'Juist in deze tijd belangrijk om stil te staan bij het kerstverhaal'

WOUDENBERG Dit jaar is er weer een YouTube-uitzending van Kerst in de Dorpskerk in Woudenberg. Na het succes van vorig jaar is in de week voor Kerst opnieuw een viering te bekijken en te beluisteren met Bijbellezingen, afgewisseld met kerstmuziek.


Live meevieren in de kerk is met de huidige maatregelen helaas niet mogelijk. Daarom komt Kerst in de Dorpskerk met deze uitzending bij de mensen thuis. 


,,Mensen zitten veel thuis en kunnen zich daardoor alleen voelen. Daarom is het juist in deze tijd belangrijk om allemaal stil te staan bij het kerstverhaal”, vertelt Rianne de Kruif, organisator van Kerst in de Dorpskerk.


ENGELSE STIJL Vorig jaar organiseerde Hervormd Woudenberg ook een online kerstviering. ,,Dit is zo goed ontvangen dat we het dit jaar weer zijn gaan doen”, aldus Rianne. De kerstviering is geheel in stijl van Engelse kerstdiensten. ,,In de vorm van een Engelse ‘Carols Service’ vertellen de lezingen het kerstverhaal vanuit de profetie tot aan de evangeliën. De omlijstende ‘Christmas Carols’ worden zowel in het Engels als in het Nederlands gezongen.”


VIERSTEMMIG Kerst in de Dorpskerk is van tevoren opgenomen en in de week voor kerst op YouTube te zien. Het Woudenbergse zangensemble ‘Adeste Cantores’ dat voor deze gelegenheid wordt geleid door Paulien van der Werff, zingt tijdens het programma verschillende Christmas Carols. 


Rianne: ,,Het zangensemble is de afgelopen tijd uitgebreid waardoor er nu meerstemmig gezongen kan worden. Het orgel wordt bespeeld door Wilfred Folmer en dominee A.D.J. Wessels verzorgt de gebeden en een korte kerstmeditatie.”


[Het programma is vanaf woensdag 22 december 19.30 uur te zien via het YouTube-kanaal van Hervormd Woudenberg.