Lions Club Nunspeet is op zoek naar Douwe Egberts Spaarpunten. 4736714_212650_220824.jpg
Lions Club Nunspeet is op zoek naar Douwe Egberts Spaarpunten. 4736714_212650_220824.jpg BDU Archief

Lions Club zamelt DE-punten in

13 december 2021 om 14:49

WOUDENBERG De Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude doet mee aan de landelijke Lions-actie om Douwe Egberts (DE)-waardepunten in te zamelen. 

Wat ooit begon als lokale actie van Lions Club Voorburg, vindt inmiddels navolging in het gehele land. In de maand december worden verzameldozen bij de diverse inleveradressen (meestal supermarkten) geplaatst, waarin de inwoners van onze gemeenten hun DE Waardepunten kunnen deponeren. Elke 500 DE-punten levert een pak koffie op voor de Voedselbank. 

Aan het einde van de inzamelperiode worden de punten geteld en verzameld in het landelijke inleverpunt in Voorburg. Vorig jaar werden ruim 100 miljoen koffiepunten aan DE overhandigd, die dit aantal naar boven afrondde en 204.000 pakken koffie voor de Voedselbanken in Nederland leverde. Douwe Egberts verzorgt ook de distributie naar de Voedselbanken in het hele land.

De plaatselijk ingeleverde punten komen ook ten goede aan de plaatselijke Voedselbank - in ons geval Voedselbank Amersfoort. Vorig jaar heeft deze actie ongeveer 325 pakken koffie voor hen opgebracht. 

Ook bestaat de mogelijkheid oude munten in de verzamelboxen te deponeren. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Fight4sight, een organisatie die oogoperaties in ontwikkelingslanden mogelijk maakt, waardoor mensen met bijvoorbeeld staar, na een operatie hun leven en werk weer kunnen oppakken.

De verzameldozen staan bij: ESSO Voskuilen in Woudenberg, Albert Heijn in Woudenberg, Jumbo in Woudenberg, Hoogvliet in Woudenberg, Jumbo in Scherpenzeel en COOP in Renswoude.