Afbeelding
Guido de Boer

Clubs uit Woudenberg halen € 9.435 op met Grote Clubactie

3 december 2021 om 13:56 Verenigingen

WOUDENBERG In Woudenberg haalden verenigingen dit jaar in totaal € 9.435 op met de Grote Clubactie. Hiervan gaat 80 procent naar de club.

In Woudenberg haalde gymnastiekvereniging Longa € 5.241 op, Korfbalvereniging Woudenberg € 2.823, Volleybalvereniging Woudenberg € 1.146 en Tafeltennisvereniging Smash € 225. 

SLIMMER Clubactie-loten verkopen was Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank. De online verkoop is volgens Molkenboer niet alleen leuker, maar ook slimmer geworden. ,,Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

EIGEN DOEL Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. ,,Maar veel tieners sturen liever een WhatsApp-bericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op sociale media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. ,,In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Met de opbrengsten van de Grote Clubactie kunnen verenigingen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.  

Landelijk deden dit jaar 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro. Dat is 1,2 miljoen meer dan vorig jaar. Ze verkochten in totaal bijna 3,6 miljoen loten. De online verkoop steeg dit jaar. De afgelopen maanden zetten 350.000 verkopers zich in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. 

Afbeelding
Afbeelding