Afbeelding
Oud Woudenberg

Mega-plaatjes-uitzoek-klus

29 november 2021 om 15:25

WOUDENBERG In de onderzoekkamer van Stichting Oud Woudenberg is het de laatste weken een drukte van jewelste. Na de drukke en bijzonder geslaagde ruilbeurs van de Jumbo plaatjesactie 'Beleef historisch Woudenberg' op 4 november kon iedereen tot 1 december nog plaatjes krijgen om het boek vol te krijgen. Er kwamen tot nu maar liefst meer dan 200 verzoeken per mail binnen van mensen die plaatjes tekort komen. Gelukkig werden er ook veel dubbele plaatjes ingeleverd bij de Jumbo en in het Cultuurhuis. De tafels in de onderzoekkamer liggen vol met verzoeken en plaatjes.

Na 1 december is er waarschijnlijk nog een aantal volledige boeken beschikbaar. Deze zijn te koop voor 15 euro per boek. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar aanmelding@oudwoudenberg.nl.


VoorleesExpress zoekt voorlezers in Woudenberg

WOUDENBERG De VoorleesExpress is een landelijk project dat ervoor zorgt dat kinderen die moeite hebben met taal, extra aandacht krijgen. Hiervoor worden voorlezers ingezet. Als voorlezer kom je een half jaar lang bij de kinderen thuis om voor te lezen en op een leuke manier bezig te zijn met taal. Het voorlezen en andere activiteiten als taalspelletjes, stimuleren de taalontwikkeling bij het kind. Daarnaast leren de ouders hoe ze dit zelf kunnen doen. In Woudenberg wachten enkele kinderen nog op een voorlezer. Aanmelden als voorlezer kan via voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl.


Alzheimer Café gaat niet door

WOUDENBERG De Kerstbijeenkomst van het Alzheimer Café op woensdagavond 8 december is wegens de huidige coronamaatregelen afgelast. ,,Onze eerstvolgende Alzheimer Café is hopelijk op 12 januari.'' Meer informatie: 06-866 779 57.

VoorleesExpress