Vallei Accountants wint belangrijk duel

29 november 2021 om 14:47

WOUDENBERG Afgelopen zaterdag speelden de volleybaldames van Woudenberg een belangrijke wedstrijd om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen. De rode lantaarndrager van de competitie kwam op bezoek: Tivoc uit Tiel. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de ploeg van Heiko Huijerman op de voorlaatste plaats. Door de huidige coronamaatregelen was helaas geen publiek welkom en vermoedelijk was dit sowieso de laatste wedstrijd van kalenderjaar. De dames kunnen immers niet meer trainen op de dinsdag- en donderdagavonden de komende periode. Mede daarom was de ploeg gebrand op een goed resultaat.

De basis bestond uit: Marjelle van Driel, Jennifer Wilbrink, Kim de Witte, Belle Tempels, Regina Eggenkamp, Rosemarijn Sturkenboom en libero Sanne van der Lee. De eerste set ging erg moeizaam voor Woudenberg. Duidelijk was dat de bezoekers uit Tiel ook graag nog enkele punten wilden scoren. Dit resulteerde in een spannende set. De thuisploeg kwam aan het eind nog goed terug van een kleine achterstand, maar de set ging toch helaas verloren met 25-23. In het begin van de tweede set kwam Fleur Magielsen in de ploeg voor Rosemarijn. In deze set bleek dat Woudenberg een sterkere ploeg heeft dan Tivoc. Er werden minder fouten gemaakt en hierdoor kon spelverdeelster Marjelle haar aanvallers beter bedienen. Dit resulteerden in enkele mooie aanvallen. De set ging eenvoudig gewonnen met 25-16.

Coach Heiko Huijerman besloot vertrouwen in zijn team te houden en paste geen wissels toe. Dit vertrouwen betaalde zich uit, want de volleybaldames waren de bovenliggende partij. De bezoekers vochten voor wat ze waard waren, maar kwamen duidelijk een maatje tekort. De set ging met 25-19 naar Woudenberg. Het verzet was hiermee gebroken, in de vierde set was er al snel een ruime voorsprong die niet meer werd weggegeven.

Zo konden de volleybaldames uit Woudenberg 4 belangrijke punten bijschrijven. Hierdoor stijgt de ploeg naar plaats 8 met een reƫel uitzicht op de top 6. De ploegen onder Woudenberg staan echter ook nog gevaarlijk dichtbij, dus zo is elk punt belangrijk.