Links vooraan Jhony Stalman (nr 1.), rechts vooraan Martine Tekelenburg (nr. 2). Niet alle kandidaten staan op de foto.
Links vooraan Jhony Stalman (nr 1.), rechts vooraan Martine Tekelenburg (nr. 2). Niet alle kandidaten staan op de foto. VVD Woudenberg

Bekende en nieuwe gezichten op lijst VVD

29 november 2021 om 14:51

Kandidaten voor de verkiezingen gepresenteerd

WOUDENBERG De VVD Woudenberg gaat met zestien kandidaten beginnen aan de verkiezingscampagne. 


Van jong tot oud staan ze op de lijst en met heel diverse achtergronden en een brede kennis zoals in het vastgoed, financiën, duurzaamheid, mobiliteit, sport, de zorg en het onderwijs. Het varieert van ondernemers, werknemers tot aan studenten die nu al hun steentje willen bijdragen aan hun dorp.



TROTS Bekende gezichten op de lijst zijn lijsttrekker Jhony Stalman (momenteel VVD-raadslid) en nummer 3 Martin Nauta (32 jaar, momenteel plaatsvervangend raadscommissielid). Stalman: ,,Ik vind het echt ontzettend mooi dat we de VVD verder kunnen uitbouwen met deze lijst van zestien kandidaten. Als je bedenkt dat er negen jaar geleden geen VVD was in Woudenberg en we acht jaar geleden pas weer in de raad zijn gekomen, dan ben ik nu wel trots op deze lijst. Ik ben erg benieuwd naar de komende gemeenteraadsverkiezingen”.

 

Nauta: ,,We hebben zowel generalistische en bestuurlijke kennis alsook specialistische kennis in de partij. Ook hebben we nu met een deel van de club behoorlijk wat ervaring opgebouwd. Maar wat ik naast de ervaring in de partij belangrijk vind, is dat we veel ondernemers in de partij hebben; pragmatisch en no-nonsens''.

GOEDE PLANNEN Nieuwkomer op nummer 2 is Martine Tekelenburg (45 jaar). Via haar eigen communicatieadviesbureau adviseert ze de laatste tien jaar bestuurders binnen overheden, zoals gemeenten, waterschappen, provincies en omgevingsdiensten. ,,Het voelt voor mij als een logische stap om nu de politiek in te gaan'', zegt ze. ,,Alle kennis die ik heb opgedaan, wil ik gaan omzetten naar goede plannen voor mijn eigen dorp. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat er een goede vrouwelijke vertegenwoordiging is in raad en bestuur.”

HAANTJES Op nummer 4 staat Manon Koldewijn, programmadirecteur voor de Human Capital Agenda. Zij heeft gewerkt in het onderwijs en sociaal domein en haar drie jonge kinderen gaan naar de basisschool. 

Op nummer 5 staat Tara Huiben (19), ze woont in Woudenberg maar studeert rechten in Leiden. 

Op nummer 6 staat Lia van Beek, horecaondernemer (eigenaar van Herry's bar) en al jaren VVD-lid. 

Op nummer 7 staat Agnes Peters, HR-manager, al sinds 2018 actief betrokken bij de VVD, maar ook Voorzitter bij Stichting Haantjesdag Woudenberg.

Nieuwkomers zijn ook nummer 8 Frank Voets en op nummer 9 Ed Lankhorst.

Beiden willen actief meedoen en meedenken over Woudenberg. 


De jongste op de lijst is nummer 10 Femke Tekelenburg, ze is 17 jaar en zit in 5 gymnasium. Lijstduwer is Bertus Brouwer op plek 16. De komende tijd gaan alle leden zich voor zich stellen op de website van de VVD Woudenberg.