Verdediger Sander van Keulen en doelman Rick Moors verwerken de teleurstelling na een treffer van Nivo Sparta.
Verdediger Sander van Keulen en doelman Rick Moors verwerken de teleurstelling na een treffer van Nivo Sparta. Guido de Boer

Realiteit: 'Dit is wat het is'

Woudenberg rest degradatiestrijd

Hans van Schaik

WOUDENBERG De stand op de ranglijst spreekt boekdelen. Na de achtste speelronde neemt Woudenberg met vier punten een twaalfde plaats in. ,,Dat doen pijn”, stelt trainer Jeroen Peters na de 0-4 nederlaag tegen Nivo Sparta. Realiteitszin is nu geboden.


,,Dit is wat het is. Dat heeft ook met kwaliteit te maken. Maar je wordt er niet vrolijk van als je zoveel wedstrijden verliest. Het is nu belangrijk dat we elkaar blijven steunen. Op het moment dat we dat niet meer voor elkaar kunnen opbrengen, dan krijg je gelatenheid.”

Het was op voorhand bekend dat Woudenberg opnieuw een loodzwaar seizoen te wachten stond in de eerste klasse. ,,Maar als je spelers van één meter tot je beschikking hebt, kun je ze niet twee meter hoog laten springen. Als eindverantwoordelijke moet ik ervoor zorgen dat we de benzine in de motor houden.”

Was de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel dan echt zo slecht van Woudenbergse zijde? In het eerste kwartier waren de voortekenen nog gunstig, met mogelijkheden voor aanvaller Mark Radstaake en middenvelder Joey Kooij.

Het verschil met de tegenstander was het scorende vermogen en de voetbalintelligentie van Frenkie Schaap. Natuurlijk had wedstrijdanalist Sjirk Bajema de kwaliteiten van deze oud-speler van onder andere IJsselmeervogels en hoofdklasser JVC Cuijk in de smiezen. Het centrale verdedigingsduo kreeg echter geen vat op de aanvalsleider die drie keer scoorde.


TALENTVOL Valt er dan toch nog een positief geluid na deze wedstrijd te horen? Ja hoor, kijk maar naar de reservespelers waarover Jeroen Peters beschikte en dan vooral naar het geboortejaar: Matthijs Verweij (2001), Niels van Veenendaal (2002), Tim Banning (2002) en reservekeeper Matthijs Kok (2003). ,,Er komen echt nieuwe en talentvolle spelers door die het niveau van de eerste klasse zeker aankunnen”, merkte Daan Banning op. Hij weet wat momenteel het manco van het elftal is. ,,In aanvallend opzicht kunnen we geen vuist maken.”

Het hielp hierbij niet dat Joey Kooij al snel met een hamstringblessure afhaakte en Rick Staal afwezig was. Hoe nu verder? Banning: ,,Terugkomen op de fouten uit deze wedstrijd en dan zaterdag de uitwedstrijd tegen GRC'14 in Giessen. Wij gaan daar met het vuur in de ogen naar toe.”