Laadpalen op cargefinder.com, met straal van 200 meter.
Laadpalen op cargefinder.com, met straal van 200 meter. Duurzaam Woudenberg

'Subsidie verschilt per type'

Subsidie groene, elektrische bedrijfswagens

WOUDENBERG De batterij-elektrische auto is al bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Alhoewel we in Woudenberg achterlopen bij een stad als Amersfoort. 


Nog geen één procent van de geregistreerde personenauto’s is een volledig elektrische auto in Woudenberg, aldus de landelijke monitor op klimaatmonitor.databank.nl. In Amersfoort is dat percentage 5,4 procent. Het waren er toch al 74 in september van dit jaar, dus de kans is groot er één tegen te komen in het wild.


SUBSIDIE Voor wat betreft bedrijfsauto’s is dat aantal nog vele malen lager. Er zijn er vier geregistreerd in Woudenberg. Ook in Amersfoort stad is het niet overdreven veel met 128 stuks. De nationale overheid probeert hier verandering in te brengen. Niet alleen om zo onze afhankelijkheid van olie te verminderen, maar ook vanwege de afspraken om de CO2 uitstoot naar beneden te brengen en om zo de lucht schoner te maken.

Daarom bestaat er sinds kort de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Bedrijven die een batterij- of waterstofelektrische bedrijfsauto kopen of leasen, komen in aanmerking voor een subsidie. Het gaat om bedrijfsauto’s uit de categorie N1 en N2, ze mogen maximaal 4.250 kilogram wegen en ze moeten bedoeld zijn voor het vervoer van goederen.

Een bedrijfsauto uit de categorie N1 is een bestelbus die zelf maximaal 3.500 kilogram weegt. Ook N2 is een bestelbus, maar zijn zwaarder: maximaal 12.000 kilogram. Voor de subsidie geldt dus een lager maximum gewicht.


TYPEGOEDKEURING Er is voor elke bestelbus maximaal 5.000 euro aan subsidie te krijgen, maar er geldt ook een maximum van 10 procent van de verkoopprijs zonder BTW. Een elektrische Citroën Berlingo krijgt dus 'maar' ongeveer 3.350 euro subsidie. Om te zien welke elektrische bestelbussen er op dit moment (al dan niet met trekhaak) te krijgen zijn, kan je op ev-database.nl terecht.

De bestelbus moet minimaal 20.000 euro kosten en een bestelbus van categorie N1 met typegoedkeuring voor lichte voertuigen moet ook nog eens een minimale actieradius (volgens de officiele WLTP norm) hebben van 100 kilometer.


BUDGET Per jaar wordt een budget vastgesteld. Voor 2021 was dit 22 miljoen euro. Op 17 november waren er 1.384 aanvragen voor 2.899 auto’s met een totale claim van ruim 12 miljoen euro.

Het is natuurlijk ook nodig om de bestelbus te kunnen laden. Dit kan door een laadpaal bij het bedrijf te laten aanleggen. In Woudenberg kan ook een openbare laadpaal aangevraagd worden. Deze wordt dan gratis door de gemeente geplaatst. Niet per se voor bestelbussen, ook zeker voor elektrische auto’s. Alle voorwaarden zijn te vinden via: woudenberg.nl/aanvragen-en-regelen/laadpaal-voor-elektrische-autos-aanvragen. Op chargefinder.com is te vinden waar er nu al laadpalen staan in Woudenberg. 


Belangrijk omdat de gemeente geen laadpaal neer zet als er binnen een straal van 200 meter al een openbare laadpaal staat.

Onderschrift foto: laadpalen op cargefinder.com, met straal van 200 meter.