Deze pagina komt tot stand in samenwerking met Stichting Duurzaam Woudenberg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@duurzaamwoudenberg.nl of kijkt u op duurzaamwoudenberg.nl.

Deze pagina komt tot stand in samenwerking met Stichting Duurzaam Woudenberg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@duurzaamwoudenberg.nl of kijkt u op duurzaamwoudenberg.nl.


Agenda

Repair Café Woudenberg, Cultuurhuis Woudenberg: iedere derde vrijdag van de maand, 14.00 tot 16.00 uur. Het Repair Café is weer geopend, maar wordt afhankelijk van de coronamaatregelen van de overheid aangepast daar waar nodig.


Energiecafé Woudenberg, iedere derde vrijdag van de maand om 14.00 is er een online energiecafé. Deelnemers kunnen alle vragen stellen op het gebied van energiebesparing en zich direct aanmelden voor een gratis warmtescan. Deelnemers ontvangen achteraf een duurzame goodie bag. Aanmelden kan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl. U krijgt een link toegezonden om mee te doen.


Opvolger RRE subsidie: RREW

Er is een opvolger van de RRE subsidie, voor èn huiseigenaren èn huurders. Deze regeling is geldig tot en met juli 2022 en ook hiermee is het mogelijk om de woning te verduurzamen.


Activiteiten waar de subsidie voor kan worden aangevraagd zijn wederom het aanschaffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen die men zelf kan aanbrengen, zoals tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Alle informatie wordt via energie-in-woudenberg.nl en duurzaamwoudenberg.nl kenbaar gemaakt.


Energiecoaches

De energiecoaches van Stichting Duurzaam Woudenberg helpen u graag op weg om uw huis te verduurzamen. De energiecoaches zijn opgeleid om u tips te geven om meer comfort in uw huis te krijgen en een lagere energierekening. Op duurzaamwoudenberg.nl/energietransitie/energie-besparen/ vindt u besparingstips. 

Mail naar info@energie-in-woudenberg.nl voor meer informatie over:

Kleine energiebespaarders

Isolatie (Gevel, vloer, bodem, dak, glas en kozijnen)

Zonnepanelen

Integraal energieplan van voor de woning


Regionale Energie Strategie (RES)

Nederland moet energie besparen. We moeten van het gas af en in plaats daarvan op een duurzame manier energie opwekken. Fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, waarmee we nu energie opwekken zijn slecht voor het milieu en onze gezondheid. Bovendien raken deze brandstoffen langzaam maar zeker op. Daarom wordt het steeds belangrijker om op een duurzame manier energie op te wekken.


Hoe dit er voor Woudenberg uitziet leest u op: woudenberg.nl/res en resregioamersfoort.nl.


Onderwerpen

Heeft u een goed idee voor deze pagina? Kent u een ondernemer die bezig is met duurzaamheid in Woudenberg, heeft u een duurzaam buurtinitiatief? Laat dit dan weten via info@duurzaamwoudenberg.nl