Afbeelding
Esmee Lam

Strijd om de beker

'De winnaar krijgt misschien een plekje bij nationale wedstrijd'

p voorpagina

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Per klas zijn er voorrondes gehouden om te bepalen wie er mocht deelnemen aan de voorleeswedstrijd van De Olijfboom.


Hannah uit groep 8 trapte de wedstrijd af met het voorlezen uit Snuf de hond, gevolgd door Michel uit groep 7 met Een leven van een loser. Daarna was Manuel uit groep 8 aan de beurt. Hij las een stuk voor uit Pech onderweg. Ouissal las voor uit een boek van Janny den Besten. Vervolgens stond Ruben voor het publiek en Daniël uit groep 7 eindigde met het grappige boek Je spetterende spijsvertering.


In de jury zit onder andere Indra Waardenburg, teamleider Bibliotheek Woudenberg. ,,Bij het voorlezen let de jury onder andere op de nadruk, het tempo, het stemgebruik en de verstaanbaarheid”, vertelt Indra. ,,De voorlezers worden op elk onderdeel beoordeeld en per klas komt daar één winnaar uit. De winnaar krijgt een beker en misschien een plekje op de Nationale Voorleeswedstrijd.”


Na het voorlezen ging de jury met elkaar in overleg. Rolien Zwanenburg, leerkracht uit groep 4 en jurylid, ging het goede nieuws vertellen in de twee klassen. Het tromgeroffel klonk door de klas toen ze de winnaar van groep 7 bekend ging maken. Ouissal is door de jury verkozen als klassenkampioen en mocht de beker de beker in ontvangst nemen. Uit groep 8 is Ruben met zijn boek De waanzinnige boomhut verkozen als de winnaar van zijn klas.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding