Afbeelding
Esmee Lam

Jong en oud aan de slag tijdens Natuurwerkdag in Woudenberg

12 november 2021 om 11:34 Natuur en milieu

WOUDENBERG Je handen uit de mouwen steken voor het goede doel en meteen een frisse neus halen. Achttien vrijwilligers waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de Natuurwerkdag op Landgoed Geerestein in Woudenberg. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kwamen helpen met het snoeien en zagen van de bomen in de houtsingel om verrotting van de bomen tegen te gaan.

De Natuurwerkdag is een initiatief van Landschap Erfgoed Utrecht. Tijdens de 21e editie van de Natuurwerkdag dit weekend werkten in totaal 829 volwassenen en kinderen in de Utrechtse natuur, verdeeld over zo’n 49 locaties. Onder natuurklussen valt bijvoorbeeld het wilgen knotten, openhouden van de heide, bloembollen planten en insectenhotels maken. 

De werkgroep van Landgoed Geerestein werkt zich niet alleen in het zweet tijdens de Natuurwerkdag, maar het hele jaar door. Om de week komen de vrijwilligers van de werkgroep samen om te klussen op het natuurgebied aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Wim Vosmeer, coördinator van de werkgroep, vindt het belangrijk dat het landgoed goed verzorgd wordt. ,,Het natuurgebied is een openbaar toegankelijk gebied wat betekent dat er veel wandelaars komen. Daarom moeten bijvoorbeeld wegen en paden onderhouden blijven.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding