Van links naar rechts: Irene Houtsma, Sylvia den Herder, Peter van Schaik, Pieter de Kruif, Björn de Jong, Jaap Westenberg, Wilma Opstelten, Wim Merkens en Karin Schipper.
Van links naar rechts: Irene Houtsma, Sylvia den Herder, Peter van Schaik, Pieter de Kruif, Björn de Jong, Jaap Westenberg, Wilma Opstelten, Wim Merkens en Karin Schipper. GBW

GemeenteBelangen Woudenberg stelt kieslijst en verkiezingsprogramma vast

4 november 2021 om 12:40 Politiek

WOUDENBERG Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Woudenberg. GemeenteBelangen Woudenberg heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe kieslijst en het verkiezingsprogramma. De kieslijst is aanzienlijk vernieuwd, zeker waar het de top 10 betreft. 

In het verkiezingsprogramma ‘Woudenberg, dat zijn wij’ wordt in zes verschillende programmaonderdelen door GBW aangegeven waar voor de periode 2022-2026 de speerpunten liggen. Zowel de kieslijst als het verkiezingsprogramma zijn op 27 oktober door de leden van GBW, op een drukbezochte Algemene Ledenvergadering, goedgekeurd. 

De kieslijst kent meerdere nieuwe gezichten. Vier van de vijf huidige raadsleden van GBW hebben aangegeven te willen stoppen als raadslid of lager op de kandidatenlijst te willen staan. Dit betreft de raadsleden Marco van de Hoef, Irene Houtsma, Wim Merkens en Karin Schipper. Raadslid Peter van Schaik, die nu ook de functie van fractievoorzitter vervuld, gaat wel door in de periode 2022-2026. Vele gesprekken zijn gevoerd in de afgelopen maanden. Ondanks het vertrek van vier ervaren raadsleden is het GBW gelukt om vier enthousiaste Woudenbergers te vinden die zich, naast Peter van Schaik de komende periode willen inzetten voor de grootste partij in de Woudenbergse gemeenteraad.

Naast Pieter de Kruif, die weer als lijsttrekker en beoogd wethouder, op de kieslijst staat, en Peter van Schaik staan Sylvia den Herder, Björn de Jong, Jaap Westenberg en Wilma Opstelten op de GBW-kieslijst. Deze 4 nieuwe kandidaten zijn voor GBW een waardevolle invulling van de vrijgekomen raadszetels en zijn een mooie afspiegeling van de Woudenbergse bevolking.

‘Woudenberg, dat zijn wij’ is opnieuw de titel van het verkiezingsprogramma van GBW. In 20 pagina’s en 6 onderdelen is de inzet voor de komende raadsperiode door GBW op papier gezet. Vervolgens zijn door GBW een ‘elftal’ aan speerpunten geformuleerd. Deze speerpunten vormen de kern van de inzet van GBW. Deze speerpunten betreffen: Woningbouwprojecten, groeninitiatieven, centrumontwikkeling en verkeersveiligheid in de wijken. Daarnaast inzetten op betere communicatie met inwoners, de openbare ruimte op orde, maatschappelijke voorzieningen, participatie, duurzaamheid, financiën op orde en ruimte voor bedrijven. 

,,Meer dan genoeg om mee aan de slag te gaan’’, volgens lijsttrekker Pieter de Kruif en fractievoorzitter Peter van Schaik. Samen zullen Pieter en Peter de ‘kar’ gaan trekken. Met de nieuwe energie en input van de nieuwe fractieleden moet dat gaan leiden tot een goede en succesvolle volgende raadsperiode.