De kinderen van de leerlingenraad samen met de maker van het boekenkastje.
De kinderen van de leerlingenraad samen met de maker van het boekenkastje. Jan Ligthartschool

Jan Ligthartschool opent eigen ‘Boekenkastje’

12 oktober 2021 om 08:46 Activiteiten

WOUDENBERG De 67e editie van de Kinderboekenweek is van start gegaan. De Jan Ligthartschool startte deze week met de opening van hun eigen ‘boekenkastje’.

Een van de leerlingen van de leerlingenraad hield maandag 4 oktober een toespraak voor alle kinderen van de school. ,,Jullie, maar ook andere kinderen uit de buurt, mogen een boek uit het boekenkastje pakken en een ander boek terugzetten”, vertelt ze. Daarnaast ontvangt elke klas hun eigen boekenpakket, en wordt er gezongen en gedanst op het kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen.

De kinderen uit de leerlingenraad praten na de opening samen na met twee dames van de bibliotheek in Woudenberg over lezen en de Kinderboekenweek. De leerlingen denken dat er te weinig gelezen wordt, maar dat het nieuwe boekenkastje wel kan helpen. ,,Je loopt er vaak langs, dus dan is het makkelijker en sneller om een boek mee te nemen.”

De Kinderboekenweek heeft als thema: ‘Worden wat je wil’. Met dit thema wil de organisatie benadrukken dat boeken kinderen alle ruimte geven om te fantaseren over wat zij het allerliefste willen worden, ongeacht welke beperkingen daar misschien aan zitten in het echte leven. De kinderen uit de leerlingenraad weten al wat ze later willen worden: musicalartiest, dierenarts en zelfs goochelaar wordt er genoemd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding