,,Ik verheug mij op de nieuwe kennismaking met allen die betrokken zijn met Lansingerland”, aldus Cnossen.
,,Ik verheug mij op de nieuwe kennismaking met allen die betrokken zijn met Lansingerland”, aldus Cnossen. gemeente

Titia Cnossen wethouder Lansingerland: ‘Door de wol geverfde bestuurder’

11 oktober 2021 om 13:32 Politiek

WOUDENBERG Oud-burgemeester Titia Cnossen wordt de nieuwe wethouder voor de ChristenUnie in Lansingerland, de gemeente waar haar nieuwe woonplaats Berkel en Rodenrijs een onderdeel van is.

Voor haar functie van burgemeester was zij al eerder wethouder in de gemeente Berkel en Rodenrijs en in de gemeente Woerden. Lansingerland is sinds 2007 ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. Bij de bekendmaking wordt de oud-burgemeester van Woudenberg omschreven als ‘een door de wol geverfde bestuurder en een bekend gezicht in de landelijke ChristenUnie’. Ze wordt gezien als een verbindende persoonlijkheid met veel bestuurlijke ervaring die goed ingezet kan worden in het wethouderschap in Lansingerland.

,,Wethouder zijn is boeiend en aantrekkelijk. Ik verheug mij op de nieuwe kennismaking met allen die betrokken zijn met Lansingerland”, aldus Cnossen. De fractie en het bestuur van de lokale ChristenUnie geven aan veel vertrouwen te hebben dat de nieuwe wethouder snel een goede samenwerking met de gemeenteraad zal opbouwen en vooral ook dat zij zich sterk zal maken voor het belang van de Lansingerlanders. 

Oud-burgemeester Titia Cnossen nam op 1 juni vroegtijdig afscheid, na drie jaar in haar tweede ambtsperiode van zes jaar. Bij haar vertrek waren er vragen over het moment van vertrek en het feit dat de gemeente Woudenberg in financieel weer verkeert en extra kosten kreeg vanwege het betalen van wachtgeld. Met de nieuwe baan stopt dit. Wanneer er bij een nieuwe functie een lager salaris ontvangen wordt, wordt dit wel aangevuld met wachtgeld.

Joke van der Heide