Ds Willem Glashouwer.
Ds Willem Glashouwer. Henk Visscher

'Jezus is echt niet toevallig een Jood'

4 oktober 2021 om 13:04

Studieavond met ds. Glashouwer

WOUDENBERG Ds. Willem J.J. Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël, leidt donderdag 7 oktober een studieavond vanaf 20.00 uur in kerkelijk centrum Eben Haëzer aan de Middenstraat 8 in Woudenberg. De toegang is vrij. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom is Jezus Jood? Er is een verkoping van producten uit Israël.


Waaróm is Jezus Jood? Of is dit slechts een bijkomende toevalligheid? Had de Verlosser van de wereld niet net zo goed een Chinees, Nederlander, Afrikaan of Zuid-Amerikaan kunnen zijn? Eeuwenlang beschouwde de christenheid zichzelf als het nieuwe Israël. Het ging de kerk om de hemel, om de eeuwige zaligheid van ziel en geest. De aarde, het Joodse volk, het beloofde land van Israël, de aardse stad Jeruzalem et cetera, waren niet meer van belang. Hooguit als ‘heilige plaatsen’ voor christelijke pelgrims. Het draaide niet om het aardse, maar om het hemelse Jeruzalem. Ook het christelijke beeld van de Messias werd erdoor ingekleurd'', aldus een woordvoerder van de organisatoren.

Ds. Glashouwer was werkzaam voor de EO. Hij is ook medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Hij was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. 

Vanwege de coronacrisis volgt de organisatie de richtlijnen van het RIVM en kan er een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of 033-2458824.