V.l.n.r. staand: Ellen Adank, Gerard Hilderink, Rietje Smal, Alex van der Wijk.Zittend: Jacomijn de Leeuw, Linda de Wit.
V.l.n.r. staand: Ellen Adank, Gerard Hilderink, Rietje Smal, Alex van der Wijk.Zittend: Jacomijn de Leeuw, Linda de Wit. Ton Soepenberg

Open AtelierRoute Leusden-Woudenberg gepland voor april 2022

1 oktober 2021 om 07:46 Kunst

WOUDENBERG Het bestuur van de AtelierRoute Leusden Woudenberg verwacht dat er volgend jaar weer een traditionele Open AtelierRoute georganiseerd kan worden. ,,Hopelijk hebben kunstenaars, ondanks alle beperkingen, de nodige inspiratie opgedaan om creatief aan de slag te gaan met het maken van vernieuwende kunst om te exposeren”, aldus de organisatie. Het evenement staat gepland voor zaterdag 23 en zondag 24 april.  

Daarnaast is er een aantal veranderingen in het bestuur van de AterlierRoute. Per 13 september 2021 is Peter van Schaik benoemd als fractievoorzitter van Gemeentebelangen Woudenberg. Om zich volledig aan deze taak te kunnen wijden heeft hij besloten om zijn rol als voorzitter van de AtelierRoute neer te leggen. Hij was vier jaar actief als bestuurslid, waarvan twee jaar in de rol van voorzitter. ,,Met tomeloze energie heeft hij zich ingezet om de AtelierRoute op de kaart te zetten binnen Leusden, Woudenberg en de regio. Mede dankzij de inzet van Peter heeft de AtelierRoute vernieuwende stappen kunnen zetten op digitaal gebied.”

Gerard Hilderink heeft de rol van voorzitter overgenomen. Ellen Adank blijft secretaris en Rietje Smal-Zwanenburg blijft zorgen voor de pr & communicatie. Nieuw in het bestuur zijn Jacomijn de Leeuw als penningmeester en Linda de Wit en Alex van der Wijk als algemeen bestuursleden.

Inschrijven voor de AtelierRoute kan van 15 november tot 31 december via de website. De kosten bedragen vijftig euro. Deelname voor jong talent blijft gratis. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op zestig, met daarnaast nog ruimte voor vijf jonge talenten. Als het maximum aantal inschrijvingen overschreden is, geldt er een wachtlijst. Met name Woudenbergse kunstenaars worden uitgenodigd om zich in te schrijven, zodat ook in die plaats voldoende ateliers te bezoeken zijn, aldus de organisatie. Meer informatie is te vinden op www.AtelierRoute.org.

Peter en Remke van Schaik met een afscheidscadeau, zodat Peter ook op de racefiets de AtelierRoute kan blijven promoten.