Fitnesstrainers van Bodyflash in actie in een van de nieuwe zalen.
Fitnesstrainers van Bodyflash in actie in een van de nieuwe zalen. .

Bodyflash: van sportschool naar lifestyleclub

15 september 2021 om 09:29 Overig

WOUDENBERG ,,Als er één ding weer eens echt duidelijk is geworden het afgelopen 1,5 jaar dan is wel dat gezondheid en/of fitheid het allerbelangrijkste is. Maar we zullen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze gezondheid en gerichte actie moeten ondernemen want alleen een pilletje of een vaccin gaat het corona- en andere gezondheidsproblemen niet oplossen. Gezondheid is geen keuze, gezonder leven wel.” Aan het woord is Kees Vink, eigenaar oprichter van Sport & Health Bodyflash in Woudenberg.

,,Bij Bodyflash hebben we vorig jaar, in de gedwongen sluiting van de eerste corona lockdown, gelijk actie ondernomen om het sporten tijdens deze pandemie zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is, naast de invoering van de verplichte coronaregels, de fitness 2 keer zo groot gemaakt met 2 nieuwe sportzalen. Bovendien is de ventilatie, waar nodig, uitgebreid en geoptimaliseerd. Bij Bodyflash kunnen we daarom garanderen dat je er, zeker nu, zeer veilig kunt sporten. Om dit te benadrukken zijn er CO2 meters in de zalen geplaatst waarop te zien is hoe goed (veilig) de luchtkwaliteit is tijdens het sporten.”

BEWEGEN IS PRIMA, SPORTEN IS BETER ,,De overheid begint ook eindelijk in te zien dat we meer moeten bewegen, er is nu ook een campagne op de TV waarin dit gepromoot wordt. Maar alleen meer bewegen is niet genoeg om fit te worden en alle voordelen van fit- en gezondheid te ervaren.’’ 

De Wereld Gezondheids Organisatie adviseert vijf keer per week een half uur matig intensief beweging, aangevuld met twee keer in de week spierversterkende oefeningen. Dat lijkt veel maar valt in de praktijk best mee volgens Vink, zeker als je weet wat je daarvoor moet doen. Bij Bodyflash laten ze je graag zien dat twee keer per week dertig minuten sporten met de nieuwste geavanceerde eGym apparatuur al effectief kan zijn. Met betrouwbare persoonlijke trainingsprogramma’s, nieuwste apparatuur en enthousiaste deskundige begeleiding helpt Bodyflash haar leden het gewenste resultaat te halen.’’

BEGELEIDING OOK BUITEN DE CLUB Kees: ,,We begeleiden niet alleen de individuele en groepsactiviteiten van onze leden op de club maar ook wat iemand thuis en/of buiten de club doet, m.a.w.: naar iemands gehele lifestyle. Tenslotte is een lid veel meer uren thuis dan op de club, dus voor het beste resultaat is het vooral belangrijk wat iemand doet als hij of zij niet bij Bodyflash is. Een gezonde lifestyle is tenslotte veel meer dan een paar keer per week sporten.”

VOEDINGSBEGELEIDING INCLUSIEF En daarom krijgen leden van Bodyflash standaard en doorlopend persoonlijke voedings-en lifestyleadviezen. Kees: ,,Er wordt veel geld weggegooid aan potjes, pilletjes, ongezonde diëten en andere onzinnige afslankproducten. Uiteindelijk draait alles om een gezonde lifestyle (beweging, eten & drinken, rust, balans) dat is het enige wat echt en blijvend werkt.”

Kees: ,,Zowel individueel (Fitness, Personal Training) als in groepsverband (Spinning, Bodypump, Yoga etc.) bied Bodyflash voor jong en oud de meeste sport en health mogelijkheden in de regio (www.bodyflash.nl)  Maar liefst zeven dagen, ruim tachtig uur per week kan er bij Bodyflash aan een gezonde lifestyle gewerkt worden. ,,Geen tijd” is dus geen excuus. Het is een kwestie van prioriteit!”

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN Tot slot nodigt Kees belangstellenden graag (opnieuw) uit om vrijblijvend kennis te komen maken met het Bodyflash van 2021. Meer info via Bodyflash.nl