Zoals de naam al verklapt bestaat de zanggroep uit zeven frontmannen tussen de 60 en 74 jaar.
Zoals de naam al verklapt bestaat de zanggroep uit zeven frontmannen tussen de 60 en 74 jaar. Zeven Tinten Grijs

Mannenzanggroep Zeven Tinten Grijs geeft jubileumconcert

15 september 2021 om 07:58 Activiteiten

WOUDENBERG Zaterdag 18 september viert de Woudenbergse mannengroep Zeven Tinten Grijs hun uitgestelde vijfjarig jubileum met een optreden in Sportcafé De Camp. Oorspronkelijk was het jubileum in 2020, maar in verband met het coronavirus moest de viering een jaar opgeschoven worden. ,,Het is eigenlijk dus al ons zesjarig jubileum”, grapt Martin Rellum, zanger bij Zeven Tinten Grijs. 

De zanggroep is opgericht in 2015 door Erwin Daams en Gert van der Hoef, vlak nadat de Amerikaanse verfilming van het boek Vijftig Tinten Grijs uitkwam. Zoals de naam al verklapt bestaat de zanggroep uit zeven frontmannen tussen de 60 en 74 jaar. Ze zingen voornamelijk ‘vergeten’ hits uit de jaren zestig en zeventig. De heren ontmoetten elkaar op de Senioren Rockschool in Amstelveen. ,,Daar is er na een beetje puzzelen en proberen een enthousiaste groep ontstaan die elke dinsdag komt repeteren. De ene is misschien muzikaler dan de ander, maar als je het wil en leuk vindt, mag je bij ons altijd meedoen”, zegt Martin.

Medeoprichter Erwin heeft zelf nooit een show mee kunnen maken, omdat hij kort na het oprichten van de muziekgroep overleed. ,,Ons eerste optreden was op zijn crematie. Tijdens zijn langdurig ziekbed hebben we zijn stem opgenomen om uiteindelijk te gebruiken bij zijn uitvaartdienst. Zo had hij toch een keer opgetreden. Dat was aan de ene kant heel spannend om te doen tegenover zijn nabestaanden, maar ook erg mooi en eervol”, vertelt Martin. Tijdens de shows van de Tinten wordt Erwin herdacht met de nummers Blue Eyes Crying In The Rain en Blues Stay Away.

In januari 2020 trad de band op in Paradiso. ,,We hebben jarenlang bij de organisatie gezeurd, maar uiteindelijk kregen we een kwartier op het podium. Dat is kort, maar we hebben de zaal op hun kop gezet! Dat was echt kicken.” Zeven Tinten Grijs treedt verder vooral op bij locaties in de regio van Woudenberg die er geen budget voor hebben. ,,We treden bijvoorbeeld op in Het Cultuurhuis in Woudenberg, verzorgingstehuizen of kleine theaters. De opbrengst uit onze kaartverkoop komt dus altijd ten goede bij deze locaties. Zo kunnen we voor iedereen een leuk optreden neerzetten”, aldus Martin.

Martin verwacht een gezellig feest tijdens het jubileumoptreden op 18 september. ,,Alles is coronaproof ingericht, maar toch is er ruimte om lekker mee te dansen. Ook staan er microfoons voor het publiek zodat iedereen kan meezingen met zijn favoriete hits.” Het optreden in De Camp is gelijk de aftrap van hun zogenoemde ‘mini theatertour’. ,,Na de viering van ons jubileum gaan we op 3 oktober naar Leusden en op 15 oktober naar Renswoude.”

Kaarten voor het jubileumoptreden in Sportcafé De Camp zijn te koop op https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/D33F6746B063509B4DB626419FF36358.

Afbeelding