'Besluiten zijn juridisch correct'

6 september 2021 om 14:16

p voorpagina

Wethouder Anita Vlam is van mening dat er na de heroverweging van de tijdelijke vergunningstermijn sprake is van besluiten die juridisch correct zijn en die rekening houden met alle belangen die in dit dossier een rol spelen.


Met de aanpassing van het termijn van de vergunningen is een deel van het bezwaar van de DES gehonoreerd. Daarnaast is een deel niet overgenomen, zoals de stelling van de DES dat een onjuiste procedure is gevolgd. 


In het kader van het niet totaal overnemen van het advies geeft de gemeente ook aan dat de commissie op onderdelen het advies baseert op een onjuiste weergave van de chronologie.


VoorleesExpress organiseert Voorleesfeestje in de Bibliotheek

WOUDENBERG In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. 


De VoorleesExpress in Woudenberg doet dat met een voorleesfeestje in de Bibliotheek Woudenberg op woensdag 8 september om 15.00 uur. Want voordat je zelf leert lezen, leer je al veel als je wordt voorgelezen.


Bij het voorleesfeestje wordt er voorgelezen met vertelplaten. Zo wordt het voorlezen nog mooier. Deze keer wordt voorgelezen uit het boek 'Coco kan het'. Na het voorlezen kan er geknutseld worden. Kinderen zijn van harte welkom om samen met een ouder of verzorger te komen luisteren. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekeemland.nl.


,,Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. Sinds 2003 is het percentage laaggeletterden in Nederland significant toegenomen van 12% naar 18%. Om te voorkomen dat jongeren en volwassenen laaggeletterd worden, moet geïnvesteerd worden in preventie.''


,,Een jong kind is enorm gevoelig voor taal. Als een kind drie jaar is kun je al zien dat er een groot verschil is in de woordenschat, tussen kinderen die veel in aanraking komen met taal en kinderen die weinig taal horen. Dit verschil in taalontwikkeling halen kinderen later moeilijk in. De VoorleesExpress zet zich in om de taalontwikkeling bij kinderen te stimuleren door thuis bij het kind voor te lezen'', aldus de organisatie. Meer informatie op www.bibliotheekeemland.nl/VoorleesExpress.