Het werk van een energiecoach is afwisselend en brengt hem of haar door heel Woudenberg.
Het werk van een energiecoach is afwisselend en brengt hem of haar door heel Woudenberg. Duurzaam Woudenberg

Duurzaam Woudenberg zoekt energiecoaches: ‘Help Woudenbergers verduurzamen’

10 september 2021 om 14:28 Natuur en milieu

WOUDENBERG Stichting Duurzaam Woudenberg is op zoek naar vrijwilligers die aan de slag willen als energiecoach. Wie geïnteresseerd is in duurzaamheid en een paar uur over heeft, is uitgenodigd om zich aan te melden bij het team. De trainingen beginnen in het najaar van 2021 en zijn kosteloos. Na deze training kunnen de nieuwe energiecoaches onder begeleiding van ervaren collega-vrijwilligers aan de slag met huisbezoeken. 

Het werk van een energiecoach is afwisselend en brengt hem of haar door heel Woudenberg. Diverse woningtypes komen aan bod bij de training. Bij het uitbrengen van een energieadvies wordt gekeken naar besparende maatregelen zoals zonnepanelen. Ook is het mogelijk om een training te volgen waarbij men leert werken met de warmtebeeldcamera. Hierbij wordt gecontroleerd of extra isolerende maatregelen nodig zijn, wanneer het huis warmte blijkt te lekken.  Met deze beelden kan de energiecoach de woningeigenaar laten zien waar de woning minder of niet goed geïsoleerd is nog. Er zijn ook diverse aanvullende opleidingen mogelijk zoals isolatie, kleine besparende maatregelen en ventilatie. 

,,Vind je het leuk om Woudenbergers verder te helpen bij het verduurzamen van hun huis en zo hun energieverbruik te verlagen? Mensen uit te dagen om maatregelen te nemen voor duurzaam en vaak ook goedkoper wonen? Vind je het leuk om andere Woudenbergers te ontmoeten? Ja? Word dan energiecoach”, aldus Rob Kröber van de Stichting Duurzaam Woudenberg.

Maandelijks wordt er een Energiecafé georganiseerd in het Cultuurhuis. Wegens corona is dit meestal digitaal geweest. Energiecoaches kunnen ook hier een bijdrage leveren. ,,We werken in teamverband en er is ruimte voor kennisoverdracht en overleg.”

Stichting Duurzaam Woudenberg is op zoek naar nieuwe vrijwillige energiecoaches (m/v) ter uitbreiding van het bestaande team. Een technische achtergrond is niet vereist. Communicatieve vaardigheden, interesse in energiebesparende maatregelen en tijd is wat er gevraagd wordt. 

Interesse om vrijwilliger te worden bij de stichting Duurzaam Woudenberg? Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger via info@duurzaamwoudenberg.nl of bel met 06-43109182. Of kijk op www.energie-in-woudenberg.nl.  Om mee te doen aan de eerstvolgende trainingen, graag voor 20 september reageren. Op vrijdag 17 september is er het maandelijkse Energiecafé in het Cultuurhuis. Ook daar is meer informatie te krijgen over het vrijwilligerswerk bij Duurzaam Woudenberg.