De aanwezige leden van verdienste en kersvers erelid Henk van de Wetering uiterst rechts.
De aanwezige leden van verdienste en kersvers erelid Henk van de Wetering uiterst rechts. Klaas Haitsma

Feest bij jubilaris VV Woudenberg

7 september 2021 om 09:10 Maatschappelijk

WOUDENBERG Henk van de Wetering is bij de officiële viering van het 60-jarig bestaan van voetbalvereniging Woudenberg op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. De verenigingsman pur sang kreeg, tot zijn grote verrassing, de gouden KNVB-speld uitgereikt. Daar bovenop werd hij benoemd tot erelid.

Van de Wetering werd ‘overvallen’ tijdens de officiële jubileumreceptie van de club, die afgelopen vrijdag in het clubhuis plaatsvond. Onder meer oud-leden, oud-bestuursleden, oud-trainers, de huidige staf en een kleine afvaardiging van de spelersgroep van het eerste elftal waren uitgenodigd voor het officiële gedeelte.

Clubvoorzitter Michel van Raaij memoreerde in zijn openingswoord hoogtepunten en moeilijke fases in het 60-jarig bestaan van de club, waarna ook sportwethouder Pieter de Kruif, eveneens trouw lid én jarenlang als clubscheidsrechter actief voor Woudenberg, namens de gemeente de geel-zwarten feliciteerde.

GOUDEN KNVB-SPELD Daarna was het woord aan Rob Fabriek, ambassadeur van de KNVB. Hij reikte de vaandel voor het 60-jarig bestaan namens de voetbalbond uit, maar zette daarna Van de Wetering in het zonnetje. Als dank voor zijn bewezen diensten voor de club reikte Fabriek aan de Van de Wetering, die verspreid in twee periodes meer dan 14 jaar de voorzittershamer hanteerde, de gouden KNVB-speld uit.

Maar daarmee was de koek nog lang niet op voor Van de Wetering. ,,Henk is met al zijn kennis en kunde, ervaring die hij ook buiten de club om heeft opgebouwd, van grote waarde voor de ontwikkeling van Woudenberg geweest. Voor onze jeugdafdeling, voor de club als geheel. Een echte verenigingsman”, vertelt Michel van Raaij. 

De huidige voorzitter wijst bijvoorbeeld ook op de Sportieve Naschoolse Opvang die op sportpark De Grift is gevestigd. ,,Henk is daar van meet af aan groot voorstander van geweest. Hij ziet kansen om sport en maatschappij met elkaar te verbinden, een thema waar we als club nog steeds vol op inzetten.” Om die reden werd Van de Wetering, zijn naaste familie was ook aanwezig, benoemd tot erelid van Woudenberg, een eer die in de 60-jarig bestaan van de club voor de vijfde keer werd verleend. 

Tijdens de receptie werd onder meer ook het Woudenbergs Elftal bekendgemaakt. Via een poll kregen alle Woudenbergse voetballiefhebbers de kans om hun favorieten Woudenbergse elftal samen te stellen. Na een korte introductie maakte Bart Radstaake het elftal bekend. Naast een aantal spelers uit de huidige selectie staan er ook spelers in uit een ver en minder ver verleden. 

Tevens hangt voortaan in de kantine een bord waarop de namen van alle vijf ereleden en de vijftien leden van verdienste vermeld worden. Met het bord wordt het werk van deze topvrijwilligers voor iedereen zichtbaar gemaakt. 

Wethouder Pieter de Kruif aan het woord.
Henk van de Wetering stond vrijdag in de schijnwerpers. De clubman pur sang kreeg de Gouden Speld van de KNVB en werd benoemd tot erelid.
Clubvoorzitter Michel van Raaij met het cadeau van de KNVB.
Gebak in stijl van VV Woudenberg.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding