Picknick Valley is een Scherpenzeels burgerinitiatief van, van links naar rechts: Fabiënne van den Broek, Elsemiek van Roekel & Hetty Deunk.
Picknick Valley is een Scherpenzeels burgerinitiatief van, van links naar rechts: Fabiënne van den Broek, Elsemiek van Roekel & Hetty Deunk. PicknickValley

PicknickValley 2021 gaat niet door

23 augustus 2021 om 12:08

'Telkens weer nieuwe regels en aanpassingen'

SCHERPENZEEL De dit jaar op zaterdag 28 augustus geplande editie van PicknickValley in het park rond Huize Scherpenzeel is op het laatste moment afgelast. ,,Helaas was het binnen de huidige corona-maatregelen niet mogelijk om de picknick op een passende manier door te laten gaan’’, licht Hetty Deunk, een van de organisatoren, toe.


De teleurstelling is groot binnen het team van PicknickValley, dat naast Hetty Deunk bestaat uit Fabiënne van den Broek en Elsemiek van Roekel. ,,Er kwamen vanuit de gemeente Scherpenzeel steeds weer nieuwe voorwaarden. Hekken om het park? Liever niet, maar oké. Polsbandjes voor de bezoekers en controle bij de poort. Ook akkoord. Maar de druppel die de emmer uiteindelijk deed overlopen, was dat een ambtenaar uiteindelijk ook nog stelde dat bezoekers vooraf thuis zouden moeten reserveren’’, aldus Hetty Deunk. 


,,Daarom hebben we het besluit genomen om PicknickValley toch nog een jaar te verplaatsen. We hebben er samen keihard aan gewerkt, gedacht in mogelijkheden. Hoe kunnen we toch iets moois neerzetten, ondanks de maatregelen? Want wat hadden we het graag door laten gaan. Maar we liepen telkens weer tegen nieuwe regels en aanpassingen aan, waardoor we het karakter van het evenement steeds meer zagen vervagen”, vervolgt Hetty Deunk. ,,Uiteindelijk moet je dan ook verstandig zijn, de algehele veiligheid staat natuurlijk voorop. Daarom hebben we het moeilijke besluit genomen om de grens te trekken, en PicknickValley toch nog een jaar te verplaatsen.”


NIET MEER HAALBAAR Het team van PicknickValley had er veel zin in om samen met andere inwoners gezellig te picknicken in het park voor Huize Scherpenzeel. ,,Ongedwongen, leuk, lekker en lokaal. Dat is waar PicknickValley voor staat. Met de zesde editie die dit jaar op de planning stond, zou het uitgroeien tot een traditie in het dorp’’, vult Elsemiek van Roekel aan.

Tijdens de picknick zouden in het park kraampjes met ‘de lekkerste lokale hapjes’ staan. En een gevarieerd aanbod van oude bekenden en nieuwe ondernemers uit het dorp. Zo zou dit jaar sushibar Kyodai voor het eerst aanschuiven. Fabienne van den Broek: ,,De sfeer is altijd goed. We zorgen samen met de horeca voor een gevarieerd aanbod: van zomerse wijnen en smoothies tot heerlijke broodjes en stoer wildzwijn aan het spit. De ondernemers stonden te popelen om aan de slag te gaan na het afgelopen jaar, maar met de regels die er nu bij kwamen kijken was dit niet meer haalbaar.”

Hetty Deunk: ,,Volgend jaar komen we terug, met nog mooiere en nog betere plannen. Met ons team hebben we al om tafel gezeten om samen te kijken wat we gaan doen. We zouden het super vinden als mensen zelf de picknick-gedachte vasthouden door op 28 augustus op een mooi plekje zelf een kleedje uit te rollen, maar ons zie je samen met de lokale ondernemers volgend jaar zeker terug met PicknickValley 2.0!” 

PicknickValley is een non-profit Scherpenzeels burgerinitiatief van Fabiënne van den Broek, Elsemiek van Roekel & Hetty Deunk, met als uitgangspunt om een duurzame ontmoeting voor alle inwoners en bezoekers van Scherpenzeel te organiseren.