Afbeelding
Cultuurhuis Woudenberg

Nieuw programma van het Cultuurhuis in Woudenberg

23 augustus 2021 om 12:54 Activiteiten

WOUDENBERG Het nieuwe Huiskamerprogramma van het Cultuurhuis Woudenberg is klaar. 

De activiteiten zijn er bedoeld voor iedereen, jong en ouder. Zo wordt bijvoorbeeld op vrijdagavond 3 september de Seizoensopening gehouden. Bezoekers kunnen op die avond kennismaken met het uitgebreide cursusaanbod van Kunst en Cultuur en kunnen een bezoek brengen aan het Huiskamercafé, Oud Woudenberg, de Bibliotheek, galerie De Kunstberg, Hip & Handgemaakt en de informatiestands van onder andere Vluchtelingenwerk en de Kleine Schans. Om 19.15 en 20.15 uur speelt Matthijs Stauttener muziek in het Huiskamercafé.


Na de Seizoensopening zijn er volop activiteiten, bijvoorbeeld een Cultuurcafé met de schrijver Michel Oskam of beeldend kunstenaar Piet Augustijn over Glaskunst. Luisteren en meepraten kan tijdens een Historisch Kijkcafé over ‘Transport in Woudenberg’ of bij de lezing ‘Afgemarcheerd’ in het kader van 75+1 jaar Vrijheid. Maar ook bij ‘Op de koffie bij… de wereldkampioen Ilse van der Burgwal of een veteraan’, en neem een kijkje in het leven van een ander.

Tijdens de maandelijkse filmavonden kunnen bezoekers zelf actief meedoen, met één van de vele workshops, bijvoorbeeld een creatieve Lunchworkshop of een Alles Kidz-kinderworkshop. De activiteiten tijdens Wauw!denberg staan dit najaar in het teken van ‘De wereld van morgen begint bij jou’. Het Cultuurhuis viert, meer dan een jaar later dan gepland, 75+1 jaar Vrijheid met een binnen- en buitenprogramma. Iedereen kan zijn of haar bakkunsten vertonen en een prijs winnen voor de lekkerste of mooiste taart bij ‘Heel Woudenberg bakt’.

Het Huiskamercafé is vanaf dinsdag 24 augustus geopend. Volgens de organisatoren is het een gezellige, laagdrempelige plek voor ontmoeting en culturele en maatschappelijke activiteiten, waar je gezellig iets kunt drinken of kunt bijpraten. Het Huiskamercafé is open voor een kopje koffie op dinsdag tot en met donderdag van 10.00 - 15.00 uur, met op woensdag een lunchgerecht. 

Kunst en Cultuur, Oud Woudenberg, de Bibliotheek en alle anderen gaan na de zomer ook weer van start met verschillende activiteiten en cursussen, zoals Samen op Zondag, Treftount en het Repaircafé, een gevarieerd programma, waar ontmoeting, kennis delen en ervaren en actief meedoen centraal staan.


Vooraf reserveren voor een activiteit is verplicht en kan via info@cultuurhuiswoudenberg.nl of bij infobalie van het Cultuurhuis. Tijdens de activiteiten volgt het Cultuurhuis de dan geldende landelijke coronarichtlijnen en -maatregelen.

Rond 25 augustus ontvangt iedereen, huis-aan-huis, de Huiskamerfolder in de brievenbus. De complete folder met een veelzijdig activiteitenaanbod en aanvullende informatie is ook te bekijken op www.cultuurhuiswoudenberg.nl.

Afbeelding