Extra verkeerslicht bij de spoorovergang in Maarsbergen

12 juli 2021 om 13:43

WOUDENBERG Op de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen wordt van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 juli een extra verkeerslicht geplaatst. Het nieuwe verkeerslicht wordt vóór de spoorwegovergang gezet, voor het verkeer richting Woudenberg. Samen met het verkeerslicht op de volgende kruising, de Tuindorpweg/Haarweg, moet dit ervoor zorgen dat er bij file geen auto’s op de overgang stil komen te staan. 

De werkzaamheden geven ter plaatse hinder en vertraging voor het autoverkeer en het openbaar vervoer.  Op woensdag 14 en donderdag 15 juli zijn vinden er buiten de spits, tussen 9.00 en 15.00 uur, graaf- en boorwerkzaamhedenplaats. Om veilig te kunnen werken worden de rijbanen tijdelijk versmald en gaat de maximumsnelheid voor het autoverkeer omlaag naar 30 km per uur.

Vanaf donderdagavond 15 juli om 20.00 uur tot vrijdagochtend 16 juli om 05.00 uur brengt de aannemer detectie aan in het wegdek en wordt de mast met het verkeerslicht geplaatst. De N226 wordt ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten voor het autoverkeer richting Woudenberg. Het verkeer wordt omgeleid via de A12 naar de afslag Driebergen-Zeist. De werkzaamheden, het slijpen van de lussen, brengt geluidsoverlast met zich mee. 

Op vrijdag 16 juli overdag, buiten de spits, wordt het nieuwe verkeerslicht aangesloten en ingeregeld, waarbij verkeersregelaars het verkeer op de kruising regelen. Dit kan beperkte hinder geven voor het verkeer. 

Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de gehele periode passeren. Voor het openbaar vervoer gelden dezelfde maatregelen als voor het autoverkeer.

Vanaf december 2021 gaan er op het spoor tussen Utrecht en Arnhem meer intercity's rijden. Dit betekent dat de spoorwegovergang bij de Woudenbergseweg (N226) bij Maarsbergen vaker dicht is. Omwille van de verkeersveiligheid op de spoorwegovergang heeft de provincie Utrecht samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ProRail en Rijkswaterstaat besloten om een extra verkeerslicht te plaatsen voor de spoorwegovergang.