Wethouder Marleen Treep is trots op de GGD als organisator van deze enorme klus. ,,De organisatie staat als een huis.”
Wethouder Marleen Treep is trots op de GGD als organisator van deze enorme klus. ,,De organisatie staat als een huis.” Gemeente Woudenberg

Hoge opkomst op eerste prikdag in vaccinatielocatie De Camp

15 juli 2021 om 08:59 Corona

WOUDENBERG Donderdag zijn de eerste coronaprikken in de vaccinatielocatie in De Camp gezet. Wethouder Marleen Treep bezocht de Woudenbergse locatie en de medewerkers van de GGD Utrecht.

De wethouder kreeg een korte rondleiding van de dagcoördinator en wenste de medewerkers veel succes. Zij is blij met deze nieuwe mogelijkheid voor Woudenbergers om dichtbij huis gevaccineerd te worden. ,,Het is fijn dat dit nu op een laagdrempelige manier dicht bij de inwoners en op een goed bereikbare plek in Woudenberg kan”, was haar reactie.

De eerste dag was de opkomst met 350 mensen direct hoog. Gemiddeld worden er 330 mensen per dag gevaccineerd op deze kleinere locaties, vertelde de dagcoördinator. De aanwezige GGD-arts voegde toe dat er vooral jongeren kwamen voor hun prikafspraak. Dit is ook niet verwonderlijk aangezien deze groep aan de beurt is én graag gevaccineerd op vakantie wil, was haar reactie. Zij heeft hen wel benadrukt dat zij niet meteen beschermd zijn. Een aantal jongeren hoefden maar één vaccinatie aangezien zij al corona hebben gehad.

DANKBAAR Ook andere leeftijdsgroepen maken dankbaar gebruik van dit gemeenschappelijke initiatief van de GGD Utrecht en de gemeente Woudenberg. Het gaat om mensen die slecht ter been zijn, mensen die eerst getwijfeld hebben of zij gevaccineerd wilden worden en mensen die Astra Zeneca geweigerd hebben en nu op deze locatie met Pfizer kunnen worden gevaccineerd. Dit is het enige vaccin dat ingezet wordt op deze locatie. Alleen vanaf de eerste prik kunnen Woudenbergers hun vaccinatieafspraak elders omboeken naar de vaccinatielocatie in De Camp. Vanaf de tweede prik kan omboeken niet.

VIERDE GOLF VOORKOMEN De vaccinatielocatie is tot eind september iedere donderdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Na afloop worden alle materialen weer in de bus gezet en wordt het de volgende dag weer in een andere gemeente in de provincie Utrecht opgebouwd. Op deze manier is er in iedere gemeente in de provincie Utrecht een vaccinatielocatie. 

De wethouder laat weten dat de provincie Utrecht de meeste prikken zet in Nederland. Het doel van de GGD is om met deze kleinere locaties dichterbij nog een paar extra procenten bij te smokkelen om zoveel mogelijk mensen te vaccineren en zo een vierde golf in het najaar te voorkomen.

STAAT ALS EEN HUIS Wethouder Marleen Treep is trots op de GGD als organisator van deze enorme klus. ,,Het was geen dubbele sprint, maar een marathon met 7.500 extra personeelsleden die werkzaam zijn in het aparte coronabedrijf. De organisatie staat als een huis.” Om de medewerkers een hart onder de riem te steken voor hun inzet en harde werk had de wethouder een lekkere traktatie mee.